Kanal Fırat'tan Dijital Devrim

Elazığ’ın ilk uydu Kanalı, Kanal Fırat bir kez daha yeniliklerle izleyicisinin karşısına çıkıyor. Kanal Fırat “Dijital Devrim” diyerek frekans değişikliğine gidiyor. Frekanslarında küçük bir değişiklik yapan Kanal Fırat ayrıca bundan böyle; “Artı Yerel Medya” uygulamasında; Smart TV’lerde Apple TV ve IP TV’de… İşte Televizyonunuz Kanal Fırat’ın yeni frekans bilgileri.

Kanal Fırat'tan Dijital Devrim

Elazığ’ın ilk uydu kanalı olarak; Elazığ’ın her köşesinden, Türkiye’nin her bölgesinden, Dünyanın her ülkesinden üyeleri olan Kanal Fırat ailesi; son teknolojiyi takip etmeye devam ediyor.

Türkiye'nin En İyi Yerel Televizyon Kanalı Kanal Fırat “Dijital Devrim” diyerek frekans değişikliğine gidiyor. Bu değişiklikle birlikte birçok yenilik de izleyicilerle buluşturulacak.  

 

KANAL FIRAT’IN YENİ FREKANS BİLGİLERİ

Kanal Fırat’ın mevcut yayın frekansı Türksat 3A uydularında olduğu için küçük çanaklarda izlenme problemi ve sinyal kayıpları yaşanmaktaydı. Bu konuda özellikle kırsal bölgelerden şikâyet ve eleştiriler alınıyordu. 1 Haziran itibari ile kapsama alanı daha geniş olan;

Türksat 4A uydusundan

- 12.265 Mhz

-27.500 Symbol Rate

- Vertical(Dikey)

- FEC 5/6

 

YAPACAĞINIZ TEK ŞEY KANAL TARAMASI YAPMAK

Parametrelerinden yayınlar gerçekleştirilecek. Türksat 4A uydusunun çekim alanı nedeniyle Çanak Anten kullanıcıları Kanal Fırat’ı daha rahat, sinyal kaybı olmadan izleyebilecekler.

Yapmanız gereken tek şey, televizyonunuzdan kanal taraması yapmak.

 

KANAL FIRAT YENİLİKLERİ GETİRİYOR

Frekans değişikliğiyle birlikte Kanal Fırat, izleyicilerine birçok yeniliği de beraberinde getiriyor.

Dijital Devrim ile çanak anten kullanmak istemeyenlere alternatif çözümlerle geliniyor. Bu konunun önemli yeniliklerinden bir tanesi Kanal Fırat’ı takip eden izleyiciler Smart Tv’lerden artık Kanal Fırat’ı daha kaliteli izleyebilecek. Güç Telekom Bünyesindeki Dünyanın ilk Yerel Dijital Platformu Artı Yerel Medya uygulaması ile İnternet bağlantılı Smart Televizyonlarda (SAMSUNG, VESTEL, LG, SONY, PHİLİPS) Artı Yerel Medya Uygulamasını indirerek Kanal Fırat’ın yayınlarını takip edebilecekler.

 

KANAL FIRAT; APPLE TV VE IP TV’DE

Yine Apple TV kullanıcıları Artı Yerel Medya uygulaması ile Kanal Fırat’ı daha kaliteli izleyebilecekler. Dünya’da ve Türkiye’de Apple TV kullanıcılarının sayısına bakarsanız bunun önemini daha iyi anlamak mümkün.

Bir diğer yenilik ise IP TV. Next & Nextstar ve Korax marka IP TV li uydu alıcısı ve internet bağlantısı varsa Kanal Fırat Televizyonunu HD olarak ücretsiz izleyebileceksiniz. İnternet kotalarının kalktığını da düşünürsek IP TV kullanıcıları artık rahat bir şekilde Kanal Fırat’ı takip edebilecekler.

Mobil kullanıcıları da unutulmadı. Uygulama marketlerden Artı Yerel Medya uygulamasını indirerek Kanal Fırat’ı mobil uygulamalarınızdan rahatlıkla takip edebileceksiniz.

Kanal Fırat; Dijital Teknolojiyle Şimdi Daha Güçlü…

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2019, 20:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 5 yıl Önce

BAŞTA SAYIN YASEMİN AÇIK OLMAK ÜZERE TÜM KANAL FIRAT AİLESİNE SEVGİLER SELAMLAR OLSUN.İYİKİ VARSINIZ.BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.SAYGILARIMLA

İsmet
İsmet - 5 yıl Önce

Frekans değişeceğine Kamuoyu oluşturacak, Elazığ sorunlarını dile getirecek, Elazığı Belediye ve Valilik Bültenlerini paylaşmak yerine Elazığ Haberlerinden Haberdar edecek anlayış değişikliğine ihtiyaç var. Örneğin Hazar gölü Plajlarının iyi not aldığını Ulusal medyadan öğreniyoruz Elazığ Yerel medyada Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün Hazar Gölü Yüzme suyu kalitesine ilişkin haberi yok

SIRADAKİ HABER

banner137