Kanatlı Et Üreticilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Kümeslerimizi kemiriyoruz diyen Türkiye Kanatlı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Koç, 15 Ağustos’a kadar sorunlarına çözüm bulunmadığı takdirde üretimi bırakacaklarını söyledi.

Kanatlı Et Üreticilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Toplantı Salonunda düzenlenen toplantında Kanatlı Et Üreticilerinin sorunları masaya yatırıldı.

GENYÜZ: YAPTIĞIMIZ TOPLANTILARDA MAALESEF BİR SONUÇ ALAMADIK

Toplantıda konuşan Kanatlı Et Üreticileri Birliği Elazığ Şube Başkanı Tekin Genyüz, “Bayramdan önce genel merkezimiz genel başkanımızın çağrısıyla Ankara’da yaptığımız toplantılarda maalesef bir sonuç alamadık. Üreticilerin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemden dolayı bir sonuç alamadık. Biz genel başkanımızın talimatıyla il birlikleriyle il düzeylerinde toplantılar yapmaya başladık. Sıkıntılarımızı basına, bakanlığa ve muhataplarımıza iletmek için il birliklerimizin olduğu illerimizde toplantılar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

GENYÜZ: SÖZLEŞMELİ ÜRETİM MODELİNE GEÇMEK İSTİYORDUK

Genyüz, “Bakanlığımızın çıkardığı bu yönetmelikle yetiştiriciler ve üreticilerle entegreleri bir araya getirip yıl bazında sözleşmeleri kontrol altında karşılıklı sözleşme yapıp sözleşmeli üretim modeline geçmek istiyorduk. Bakanlığın çıkardığı sözleşmelerin maalesef uygulanabilir bir tarafı ya da uygulanacak bir yaptırım gücü yok. biz entegrelerden istediğimizi alamadık” şeklinde konuştu.

KOÇ: BİZ KALMAZSAK SANAYİCİ DE KALMAYACAK

Türkiye Kanatlı Et Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Koç da, “Bu güne kadar iyi niyetimizle geldik. pandemiyide geçirdik ve artık vakti geldi dedik ve baktık ki bu seferde bize üçer kuruş zam yaptılar. Yani  yüzde iki yüzde üç zam yaptılar. Şu anda baktığınız zaman kendi kümeslerimizi yiyor durumundayız. Kümeslerimizi kemiriyoruz şu anda. Türkiye‘de son üç yılda kapanan kümes şu anda iki bin yüz adet. Biz bir şey yapmazsak yavaş yavaş eriyeceğiz ve biteceğiz. Sanayici bunun karşılığında ne yapıyor yeni hibeler yeni projeler istiyor ve bunla yeni üretici istiyor eskiler kapanıyor yeniler açılıyor. Bütün bunların sonucunda bizde dedik ki ya kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ya da bu işi yapmayacağiz. Merkezi birliği 4-5 Temmuz’da Ankara’da toplanarak önce yönetim kurulu sonrada tüm illerin katılımıyla 15 Ağustos’a kadar bakanlık, sanayici ve bizim tarafımızdan bir düzen içerisine girmez ise biz 15 Ağustos günü itibariyle Türkiye‘nin geneli olarak tavuk korumayı bırakıyoruz o gün itibariyle civciv işini durduruyoruz ve bunu da bütün iyi niyetimizle ülkemize zarar vermemek için sanayiciye zarar vermemek için yapıyoruz çünkü bu gidişle biz kalmazsak sanayici de kalmayacak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İlker
İlker - 3 yıl Önce

Daha fazla kazanma kar etme peşindesiniz ne batması

SIRADAKİ HABER

banner137