Kansere Dur!

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Sivrice Hazar Gölü’nde düzenlenen Tekne gezisi ve Hazarbaba dağı yamaç paraşütü gösterisi ile “Kansere Dur” dedi.

Kansere Dur!

İl Sağlık Müdürlüğü düzenlediği çeşitli organizasyonlarla öne çıkarılan ve farkındalık oluşturulan 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinliklerine, bu kez Sivrice Hazar Gölü’nde düzenlediği Tekne gezisi ve Hazarbaba dağı yamaç paraşütü gösterisi ile “Kansere dur” etkinliğini ekledi.

Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Kanser Birimi tarafından Sivrice’de düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Hizmet Başkanları, idareciler, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğe vermiş oldukları desteklerden dolayı Sivrice Kaymakamlığına, Sivrice Belediye Başkanlığı’na ve kansere dikkat temalı pankartla yamaç paraşüt gösterisi yapan Elazığ Sportif Havacılık Kulübü’ne teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, etkinlik hakkında bir konuşma yaptı.

“BÜTÜN HALKIMIZI BU TARAMALARA DAVET EDİYORUM”

Sağlık Müdürü Doç. Dr. Polat konuşmasında “Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü olarak sürekli halkımızı bilinçlendirmek adına etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu gün de 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısı ile güzel ilçelerimizden biri olan Sivrice’ye geldik. Burada Sivrice Kaymakamlığı, Sivrice Belediye Başkanlığı ve Sağlık Müdürlüğü olarak beraber bir program düzenledik. Buradaki amacımız hastalarımızı özellikle kanser konusunda bilinçlendirmek, kanserin korkulacak bir hastalık olmadığını, erken teşhisin kanserlerde çok önemli olduğunu vurgulamaktır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bütün hastanelerimizde, Aile Hekimliklerimizde toplumda sıkça görülen meme kanserleri, rahim ağzı kanserleri ve kolon kanserleri ile ilgili olarak ücretsiz tarama testleri yapmaktayız. Ben burada bütün halkımızı bu taramalara davet ediyorum” dedi.

Daha sonra etkinliğe bizzat katılmak sureti ile çalışanları yalnız bırakmayan Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak organizasyon hakkında bir açıklama yaptı.

“İNSANLARIN TEMİZ HAVA VE BOL OKSİJENLE BULUŞMASI GEREKİR”

Belediye Başkanı Irmak açıklamasında, “Sağlık Müdürlüğümüz tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla ilçemizde bir etkinlik düzenlendi. Ben burada Müdürümüze hassaten teşekkür ediyorum. Gerçekten dünyamız büyüyor, ekonomimiz gelişiyor ve teknolojimiz sürekli artıyor. Gelişen teknoloji beraberinde bazı hastalıklar getiriyor. İnsanların doğal olarak yaşaması gerekir. Temiz hava ve bol oksijenle buluşması gerekir, ilçemiz de turizme elverişli bir ilçe olarak bu imkanları sunmaktadır. Böyle bir organizasyonu düzenleyen müdürümüze tekrar teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından Sivrice Kaymakamlığı önünde açılan stant ile vatandaşlara kanser temalı broşür ve afişler dağıtılarak, kanser ve erken teşhis hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137