Komisyon üyesi Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, söz alarak; kanun tasarısının hayırlı olacağına inandıklarını söyledi.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Helal Akreditasyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısını görüşmek üzere toplandı.

“Kılıçdaroğlu’nun Sorusu Haklı Soruydu”

Komisyon Üyesi, Ak parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut toplantıda söz alarak, dünya üzerinde 1,8 milyar Müslüman olduğunun ve hükmettiği bir pazarın olduğunu söyleyerek “  Bu ülkede yaşayan yüzde doksan dokuzu Müslüman olan insanların da bir hassasiyeti olduğunu düşünüyoruz. Herkesin aynı hassasiyeti taşıdığını biliyoruz. Bu hassasiyeti sadece biz taşımıyoruz. Bakın sadece birkaç gün önce CHP lideri sayın kılıçdaroğlu haklı olarak ithal edilen etler ile alakalı bir soru sordu. Bunlar ülkeye getirilirken kesilirken besmele çekiliyor mu çekilmiyor mu diye sordu. Bence çok haklı bir soruydu. Tarım bakanımız onların hangi usullerde kesildiğini nasıl kesildiğini Müslümanlar kasapların oraya göndermek süratiyle kesildiği” ifadeleri kullandı.

“Böyle Bir Pazarı Neden Kaptıralım”

Metin bulut,TBMM’de Helal Akreditasyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında  kanun tasarısının görüşüldüğü toplantıda,kanunun amaçları hakkında da bilgiler vererek “ Bunu izaha kavuşturdu. Bu yüzden özelik ile Müslüman bir ülkede bu tür şeylerden korkmamanın işte helal vali bunların bizi tedirgin olması da bizi gerçekten bunlar bizi neden tedirgin ediyor ben anlamış değilim. Kaldı ki Müslüman bir ülke olmadığımızı kabul edelim. Bu pazarın yüzde seksen sekizi gayri Müslümlerin elinde. Allah aşkına biz böyle bir pazarı onlara neden kaptıralım. Neden böyle bir şey yapalım.  O yüzden helal akreditasyon kuruluş ve görevlerini belirleyecek olan kanun tasarısını gerçekten ben hayırlı olacağını düşünüyorum.  İnşallah biz kaç tane maça hizmet edeceğiz. Bunlardan bir tanesi helal uygunluk kuruşlarına akredite edecektir. Bir anlamda onları da düzene sokacaktır. Diğeri de ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için bir takım tedbirler alacaktır.  Bu bizim ürün gamımızın çeşitliğini ve kalitesini de uluslararası arenada da rekabet edebilme yeteneğini de bence geliştirecektir. Bu böyle bir amaca da hizmet edecektir diye düşünüyorum.  Yine düzenlenen belgelerin uluslararası alanda kabulünü sağlayacaktır. Müslüman ülkeler arasında ticareti de geliştirecektir. Bundan da daha normal bir şey olamayacağını düşünüyorum” diye aktardı.

“Ortak Dil Oluşturabiliriz”

 Bulut “ Bu konuda mesafe kat edebilirsek sayın bakanımın başta endişelenerek kast ettiği o ortak dil oluşturma engelinde bir şekilde aşabiliriz. Ortak dil oluşturabiliriz. Belki de bir süre sonra liderin bu pazarda lider ülkelerden bir tanesi olabiliriz diye düşünüyorum” dedi.