Malatya Valisi Aydın Baruş'un Elazığ sınırları içerisinde yer alan kanyonlarla ilgili yapmış olduğu açıklama Elazığ gündemindeki sıcaklığını korurken konu AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut'a soruldu. 

Eski Devlet Hastanesi'nin Milli Eğitm Bakanlığına devriyle ilgili Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan "Furkan Dilaver ile Son Baskı Programına telefonla bağlanan Milletvekili Metin Bulut'a bu konu da soruldu. Milletvekili Metin Bulut, “Kanyon fiziki olarak bizim sınırlarımız da Malatya sınırlarına taşınması mümkün değil” dedi.

BULUT KANYON FİZİKİ OLARAK BİZİM SINIRLARIMIZ DA!

Canlı yayında önemli açıklamalar yapan Bulut, “Kanyon fiziki olarak bizim sınırlarımız da Malatya sınırlarına taşınması mümkün değil. Kanyona biz sadece Malatya’dan değil Türkiye’nin her tarafından ziyaretçi bekliyoruz. Buraya gelecek olan ziyaretçinin daha kolay ulaşımı ile alakalı bir çalışma yapılacak ise bundan fayda sağlayacak olan yine Elazığ olacak yine biz kazanacağız. Hem Saklıkapı hem Kara Leylek Kanyonu bizim Baskil sınırlarımızda. Kaldıki kanyonların taşınması söz konusu değil. Kaldı ki Fırat Kalkınma Ajansı sadece Elâzığ’a değil dört tane ile hizmet eden bir ajans. Bizde zaten kalkınma ajanının bu desteklerinden faydalanacağız. Bu aleyhte bir açıklama değil. Nesnel olan bir açıklama” ifadelerini kaydetti.

BULUT: BUNUN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERİLMEMELİ

"Malatya Büyük Şehir Belediyesi ulaşımla alakalı bir çalışma yapacağız dese veya bununla alakalı kim bir tuğla koysa bizim ilimizin yararına olur" diye açıklamalarına devam eden Bulut,  “Taşınması, Elâzığ sınırlarından taşınması imkansız bir durum. Bununla alakalıda her hangi bir telaşa sebebiyet vermemeli, bunun üzerinden siyaset yapmak isteyenlere fırsat verilmemeli” dedi.

BULUT:  KİMSENİN TEDİRGİN OLMASINA GEREK YOK! 

Kanyonun Elazığ’ın bir kazanımının olduğunun altına çizen AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bu kazanımdan dolayı çok mutluyuz. Kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Böyle bir şeyin sahiplenilmiş olması geliştirilmesi kalkındırılması, tanıtılması ile alakalı başka elin de devreye girmiş olması Elâzığ’ın lehinedir” diye konuştu.