Kanyonda İncelemeler Yapıldı, Yol Haritası Çizildi

Elazığ Belediyesi, kısa adı YUFKAD olan Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği ile birlikte, Baskil ilçe sınırları içerisindeki Kara Leylek ve Saklı Kapı Kanyonları için ortak çalışma alanı oluşturup çeşitli incelemelerde bulundu.

Kanyonda İncelemeler Yapıldı, Yol Haritası Çizildi

Elazığ Belediyesi, Yukarı Fırat kültür sanat ve kalkınma derneği ile birlikte, Baskil ilçe sınırları içerisindeki Kara Leylek ve Saklı kapı kanyonları için ortak çalışma alanı oluşturarak, alanda incelemelerde bulundu.

Kalyonda yapılan incelemeye, Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği Başkanı Aygün Çam, Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Özden Özen, dernek üyeleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

ÇAM: ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR

Yaklaşık 4 saatlik bir inceleme ve çalışmanın ardından Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği Başkanı Aygün Çam, ‘’Bir ay önce Valimiz ve Elazığ belediye Başkanımız tarafından keşfi, tanıtımı sağlanan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarının Turizme kazandırılabilmesi için Elazığ belediyesi Kültür ve sosyal işler müdürlüğüyle, Yönetim Kurulu üyelerimizle, Fırat Üniversitesi Akademisyenleriyle birlikte birtakım çalışmalar yapmak üzere sahada bulunuyoruz. Yukarı Fırat’ın göz bebeği Baskil ve Keban ilçelerimizin sınırlarındaki doğal güzellikleri turizme kazandırmanın ana çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Ümit ediyoruz ki bu bölge çok kısa zaman içerisinde tatilcilerin, gezginlerin uğrak yerleri olarak, bölgeye kalkınma anlamında çok önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

ÇAM: HER TÜRLÜ FAALİYETİ SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Kalyonlar için düşünülen faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Çam, “İlk organizasyon olarak Fırat Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik ücretsiz bir takım gezi ve spor etkinlikleri planlıyoruz. Ağustos ayı içerisinde bir aksilik olmaz ise bu planlamamamızı hayata geçireceğiz. Bunun akabinde ise Belediyemiz tarafınca bölgede kültürel ve turizm anlamında her türlü faaliyeti sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137