Elazığ Kapalı Çarşı esnafı; TEDAŞ’ın panolarından dolayı yaşandığı sorunları anlattı.

Kapalı çarşının çehresinin değişimi için kazmalar vurulmaya başladı ama bu çalışmalara TEDAŞ’ın panoları esnafın iddialarına göre sekte vuruyor.

“GELİP BAKACAKLARDI. GELİP DE BAKAN YOK”

Kapalı Çarşı Esnafı, “Şu anda kiracıyım. Dükkan sahibi dilekçe vermiş. 3-4 gündür, halen daha gündeme almamışlar. Gelip bakacaklardı. Gelip de bakan yok”

“NE OLACAK BU DEVLETİN PARASI”

“Burada şu anda tarihin büyük bir ayıbı yatmakta. Buradaki trafoyu yapan ustamız bile nur içinde yatsın. Belki vefat etmiştir. Belki de tarih. Hem tarih olmuş bu pano hem de patlayıcı madde gibi bu trafo. Bu zammı yapıyorsanız, bu hizmet bedelini tahsis ediyorsan bu çarşıyada getirip doğalgaz hattını yapmak zorundasın. Ne zaman yapacaksın? Proje bittikten sonra gelip yeniden mi kıracaksın 10 sene sonra? Ne olacak bu devletin parası, bu belediyenin parası? Burası kırılmış iken AKSA’yı kamuoyu olarak davet ediyoruz. Gelsinler görevlerini yapsınlar” diye konuştu.

DEMİR: BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BÜYÜK ÖZVERİ İLE HAZIRLADIĞI TRİLYONLUK PROJENİN TEK ENGELİ KİRLİ GÖRÜNTÜ

Kapalı Çarşı Dernek Başkanı Yargıç Demir, “1990’larda kurulan elektrik panolarının şu anda mevcut halde projesi uygulanmakta olan Kapalı Çarşı’mızın projesini büyük bir sekteye uğratıyor. Belediye başkanımızın büyük özveri ile hazırladığı trilyonluk projenin tek engeli kirli görüntü, ucube gibi görünen AKSA panoları. Defalarca müracaat etmemize rağmen hiçbir yetkili bizi muhatap almayıp hiçbir önlem almamıştır. Kapalı Çarşı’nın siluetini  tamamıyla AKSA’nın panoları bozmaktadır. 30 metrekare içinde yaklaşık 5 tane panomuz var. Her türlü müracaat sonucu maalesef kimse bizi kaile almadı. Proje AKSA’nın panoları yüzünden sekteye uğramayla karşı karşıyadır. Sadece tek bir isteğimiz var; derhal bu panoların ya yerlerinin değiştirilmesi ya da panoların değiştirilmesidir” ifadelerini kullandı.

DEMİR: HALEN UCUBE GİBİ PANOLAR YERİNDE DURUYOR

Demir, “Bir türlü bizi muhataba alan yok. Hatta ilgilenen yok. Geçenlerde sadece dediler ki ‘biz panoları değiştirmiyoruz.’ Biz diyoruz eğer panolar AKSA’ya yük ise esnaf olarak kendi cebimizden yaptıralım. Yeter ki gelsinler panoların ya yerini değiştirsinler ya da yenileriyle değiştirsinler. Gerçekten yapılan projenin sadece tek bir engeli; AKSA’nın 1990’lardan kalan eski yapılarıdır. Hem dükkanların önüne engel hem de yapılacak olan kapıya engel. Çünkü kapının eşiğinde 3 tane pano var. Bir tane elektrik direği var. Zaten bunlar hem elektrik diğer hem panolara takılırsa zaten mevcut kapıda yapılmayacak. Belediye başkanımızda daha doğrusu AKSA’ya böyle bir girişimde bulunmuş. Hatta milletvekillerimiz girişimde bulunmuş. İl başkanımız girişimde bulunmuş. Biz esnaf olarak da girişimde bulunduk ama hiçbir önlem alınmadı. Halen ucube gibi panolar yerinde duruyor” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL