Toplumsal bütün olaylarda, bayrağının, vatanının yanında tavır sergileyen Kapalı Çarşı Esnafı, Afrin’de ve sınır bölgesinde olan askerlerimize destek olmak için kampanya başlatmıştı.

Kampanya Elazığlılar tarafından yoğun ilgi gördü, herkes içinden geçeni, gücünün yettiğini askerlerimiz için getirdi, kampanyaya destek oldu… Askerlerimiz için başlatılan kampanya 23 Şubat tarihinde sona erecek ve 24 Şubat’ta Mehmetçiklerimize iletilmek üzere yola çıkacak.

“BİZ ASKERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Kampanya destekçilerinden biri, Elazığlı şehidimiz Yakup Kılıç’ın babası Mahmut Kılıç, “Ben zaten televizyonda duyduğumda hemen ben geldim buna çok sevindim. Arkadaşımız sağolsun bu işi başlatmış, Allah kendisinden razı olsun. Askerimizi her türlü tehlikeden, kafirlerin ateşinden korusun inşallah. Biz askerimizin arkasındayız, ben Şehit babasıyım. Canımı da vermeye hazırım her an. Elimizden geldiği kadar  askerimize destek olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.



“ELAZIĞ’IN BÖYLE BİR ORGANİZASYON DA BULUNMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Kapalı Çarşı Yönetim Başkanı Yargıç Demir, “Kapalı çarşı yönetim ve esnaf arkadaşlarımız olarak böyle bir kampanya düzenledik. İşte her ilden Mehmetçiklerimize normal yardım gidişatı vardır ama Elazığ’ın böyle bir yardım, böyle bir organizasyonda bulunması gerçekten bizim için çok önemli olan bir durumdur. İlgi var. Kimi teyzemiz çorap getiriyor, kimi teyzemiz orcik getiriyor, pestil getiriyor, lif getiriyor. Bu bizi son derece mutlu ediyor yani daha doğrusu halkımızın silahlı kuvvetlerimize ne kadar desteği, ne kadar duası, ne kadar ilgisi gerçekten bizim için çok önemli olan bir konumdu. Biz bu ilgili gerçekten hak ettik. Hak ediliyor. Elazığ’ın gerçekten duyarlılığı çok önemli. 24 Şubat 2018 tarihine kadar kampanyamız devam edecek. Valilik destek veriyor, Belediye destek veriyor, Tarım İl Müdürü destek veriyor. Kısacası bir kapalı çarşıdan alevlenen bir ateştir. Bütün Elazığ’ı saracak bundan eminiz. Bütün halkımızın duyarlılığını gerçekten sonsuza kadar desteklemesini ve ilgili olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HERKES ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”
Kapalı Çarşı Esnafı Evren Sesli, “Bugün şu anda geliyor, gelmeye başladı insanlar gönlünden kopanları paylaşmak için getirmeye başladılar. Tabi güzel şeyler oluyor. Mesela bir, iki büyük firmamız birkaç malzeme mesela bunlar hediye nezdinde sağ olsunlar göndereceğini beyan ettiler, bizden de şu gelecek. Söylemem de sakınca yok; 1000 tane yoğurt gelecek mesela örneğin bir dönercimiz 100 kilo döneri ben hediye edeceğim dedi. Biz buna başladığımız zaman dedik ki bi çorabın bile var ise getir, bir biberin varsa getir, gönlünden ne kopuyorsa getirebilirsin. Bakın şurada yetmiş, seksen kişilik esnafız. Herkes gönlünden kopanı verecektir, herkes hazır. Herhangi bir esnafa gelip burada ben bunu Afrin’e ulaştırmak istiyorum demeleri yeterli. Zaten esnaf arkadaşlarımız topluyor, biz de aynı şekilde. Herkes elinden geleni yapıyor” diye konuştu.

VİDEO: