Kapanan Tunceli Ovacık Yolu Açıldı, Çığ Düşen Tunceli-Erzincan Yolu Açma Çalışmaları Devam Ediyor

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Tunceli – Ovacık yolu, ekiplerimizin çalışması sonucu açıldı. Çığ düşmesi sonucu kapanan Tunceli- Erzincan yolunun açılması için ise ekiplerin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kapanan Tunceli Ovacık Yolu Açıldı, Çığ Düşen Tunceli-Erzincan Yolu Açma Çalışmaları Devam Ediyor

Tunceli’de etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Tunceli-Pülümür yolunun 47. km’sine çığ düştü. Çığ düşmesi nedeniyle yolda mahsur kalan 55 araç içerisinde 236 vatandaşı, ekiplerin 5 saatlik çalışması sonrasında kurtarıldı. Mahsur kalan vatandaşların Tunceli’deki otel, yurt, spor salonuna yerleştirilerek misafir edildi. Tunceli-Pülümür yolunu açma çalışmaları ekiplerce devam ediyor.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Tunceli-Ovacık yolunda ise mahsur kalan 8 araç içerisinde 65 vatandaş, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kurtarılarak yine otel, yurt ve spor salonuna yerleştirilerek misafir edildi.

VALİ SONEL’DEN ÇIĞ DÜŞEN BÖLGEDE İNCELEME

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ise çığ düşmesi sonucu ve yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Tunceli Ovacık karayolu ile Tunceli Pülümür karayoluna giderek incelemelerde bulundu.

“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için yol açma çalışmalarını ise bizzat takip eden Vali Sonel, “Mahsur kalan vatandaşlarımızın en hızlı şekilde kurtarılması için ekiplerimiz yoğun çalışıyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ilimizdeki otel, yurt ve spor salonlarında misafir ettik. Yol açma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şu anda Tunceli - Ovacık ve Tunceli - Elazığ yolları açık. Tunceli-Pülümür-Erzincan yolunda ise ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Birkaç saate kadar bu yol da açılmış olacak inşallah.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137