İlk kez Kanal Fırat televizyonu ve elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’nin duyurduğu Elazığ’daki yurt olayın sevindirici gelişme yaşandı.

Sabah saatlerinde çok sayıda polis ve zabıta Fırat Üniversitesi’nde okuyan 120 öğrencinin kaldığı Özel İlbey Erkek Öğrenci Yurdu’na gitmiş ve mahkeme kararıyla yurdun kapatılacağını söylemişti.

Öğrenciler alınan karara itiraz etmiş ve sene sonuna kadar yurt paralarını ödediklerini, kalacak başka yerlerinin olmadığını söylemiş ancak gergin saatlerin sonucunda öğrenciler yurdu terk etmek zorunda kalmıştı.

UYGULAMANIN ELAZIĞ MİSAFİRPERVERLİĞİNE YAKIŞMADIĞINI BELİRTMİŞTİK

Ramazan ayına sayılı günler kala ve final haftasına kısa bir süre kala yapılan bu uygulamanın yanlış olduğunu ifade etmiş ve yurdun 1.5 ay daha açık kalması gerektiğini belirterek şehrimizde misafir olan öğrencilerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirtmiştik.

HABERLERİMİZ SES GETİRDİ! YURT AÇILDI

Yapmış olduğumuz haberlerin üzerine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatlarıyla mühürlenerek kapatılan yurdun tekrar açılmasına karar verildi. Tekrar yurdun önüne giden öğrenciler mührün kaldırılmasıyla birlikte yurtlarına gire bildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÜRTÜK AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük açıklama yaptı.

İşte Milli Eğitim Müdürü Gürtürk’ün açıklaması; İlimiz İzzetpaşa Mahallesi Şehit İlhanlar Caddesinde bulunan ve kurum açma izni hakkını kaybettiği için Elazığ 1. İdare Mahkemesince verilen yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması  üzerine Özel İlbey Erkek Öğrenci Yurdu 03/05/2019 tarihinde kapatılmıştır.

“YIL SONUNA KADAR GEÇİCİ OLARAK TEKRAR AÇILMIŞTIR”

Ancak adı geçen Özel Öğrenci Yurdunun faaliyet gösterdiği binayı satın alan mülk sahibinin, daha önce satın aldığı mülkiyette yurt işletmeciliği yapacağını taahhüt etmesi üzerine, kapatılan öğrenci yurdu Valilik Onayı ile eğitim öğretim yılının sonuna kadar geçici olarak tekrar açılmış, öğrencilerimizin mağduriyet yaşamasının önüne geçilmiştir.

Öğrencilerimiz eğitim öğretim yılının sonuna kadar yine aynı yurtta barınmaya devam edecek olup, mağdur olmaları veya dışarıda kalmaları söz konusu değildir. Kamuoyunun bilgisine arz ederim.