Kapatılan Tevfikiye Camisi’nde son durum ne?

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül, Ayasofya’da verdiği Hutbe nedeniyle, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, gerekli yasal süreci başlattıklarını söyledi.

Kapatılan Tevfikiye Camisi’nde son durum ne?

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül, Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla birlikte, öncesinde de yeniden cami olarak hizmet verileceğine inançlarının tam olduğunu söyledi.

GÜL: ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Ayasofya üzerinden ve ilk Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yapılan saldırıları kınadıklarını söyleyen Gül, “83 milyon vatandan evladının bir konstrüksiyonu oluştu ve bu ilk kez bir konuda gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanımız en yakın zamanda Ayasofya’yı açacaktır demiştik. 10 gün sonrada açıldı. Daha güzel bir tevafuk ise açılacağına güvenimiz tam olduğu için Danıştay 10’uncu dairesinin kararının verildiği saatlerde anlarda Ayasofya’nın önündeydik. Sendikaya mensup üyelerimizle beraber orada bekliyorduk. Karar verildikten sonra binlerce vatandaşımız ile bu kararı ve sevinci yaşamış olduk. Ayasofya üzerinden ve okunan hutbe yüzünden Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan çirkin saldırıların, yazıların, söyleşilerin ve sosyal medya örgütlemelerini de kınıyorum. Biz sendika olarak bunlarla ilgili yasal süreci başlattık. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Diyanet İşleri Başkanımız aleyhine açtığı suç duyurusundan sonra bizde onlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Diyanet İşleri Başkanlığımızı tahkir tezyif ile itibarsızlaştırma sebeplerinden dolayı Atatürkçü Düşünce Derneğine suç duyurusunda bulunduk” dedi.

GÜL: DIŞARIDAKİ KARDEŞLERİMİZİN EN FAZLA SEYRETTİKLERİ KANAL “KANAL FIRAT” OLUYOR

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül, Kanal Fırat televizyonunun da ulusal ölçekte yayın yaptığını belirterek, “Elazığ dışında olan bütün kardeşlerimizin takip ettiği bir kanal. Sadece Elazığ dışındaki Türkiye’deki illeri söylemiyorum. Avrupa’da da bulunduğumuz süreçte hep bunu gördük. Dışarıdaki kardeşlerimizin en fazla seyrettikleri kanal “Kanal Fırat” oluyor. Sadece yerel bir televizyon gibi algılanıyordu ama Kanal Fırat diğer kanallar gibi ulusal. Gezdiğimiz ve gördüğümüz bu yapı ve stüdyolar, programların içeriğine göre çalışmalar bunu gösteriyor. Ben Kanal Fırat televizyonunun yetkililerine Ankara’da yaşayan bir Elazığlı olarak teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

GÜL: SENDİKAMIZ HIZLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜYOR

Mil Diyanet Sen İl Temsilcisi Halil Gül, Sendikalarının üye sayısı bakımında yüksek potansiyele sahip olduklarını ifade ederek, “Genel başkanımız nezdinde sendikamız hızlı bir şekilde büyüyor. Bu vesile ile tüm diyanet çalışan kardeşlerimizi sendikamıza üye olmaya davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

GÜL: CAMİMİZ İNŞALLAH AÇILIR

Aynı zamanda Tevfikiye Cami İmam Hatibi olan Halil Gül, depremde camiye önce  orta hasarlı rapor verildiğini sonrasında ise başka bir ekibin  hasarsız rapor verdiğini söyledi.

Gül, hasarsız raporunun sisteme girilmediği için caminin orta hasarlı görüldüğünü de ifade ederek, “Depremden dolayı orta hasar raporu verilmiş durumda. Bu süreçte ben yurt dışı görevindeydim. Depremden yaklaşık 1.5 ay sonra geldim ve geldiğimde öğrendim durumu. 2’inci gelen ekip hasarsız demiş ama sisteme işlemediği için şu anda sistemde orta hasar raporuna itiraz edilmemiş görülüyor. Haliyle de yazılı metin söz konusu geçerli olduğu için camimizin kapalı olarak durmasına devam etmesi yönünde karar aldı. Ancak bayram sonrası 15 Ağustos gibi mahkeme sürecine derneğimiz müracat edeceklerdir diye düşünüyorum. İnşallah onun sonucunda mahkememizin oluşturacağı yeni heyet ile hasarsız veya az hasar durumu tespit edilirse camimiz inşallah açılır diye düşünüyorum” dedi.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
.
. - 4 yıl Önce

Tefikiye camisinin önündeki kaldırımlarda ve yolda bayanlar yürüyemiyor. Hep kahvehane olmuş. Oturanlar karı kız kesiyor. Ortada belediye ve zabıta da yok zaten. Önce buna çözüm bulun. Elazığın caddeleri hepsi kahvehane. Belediyede hizmet yapıyorum diye reklam yapıyor.

Cevap
Cevap @. - 4 yıl Önce

Diğer yerleri yine görmezden gelelim ama camii önleri bile karı kız kesme mekanı olmuş. Aynı şekil üniveristeye çıkarken sağ tarafta bayanlar yürüyüş yapıyor, orayıda kahvehane yapmışlar göt izliyorlar.Parkın içinde kahvehane olur mu? Parkın yarısınıda almışlar. Kamuya açık alanı çevirmişler. Belediye halka ait parkı mı kiraya vermii yoksa büfeyi mi? Belediye nerede? Parkları kiraya mı veriyor?

Zdt
Zdt @. - 4 yıl Önce

Kaldırımda Oturma eelezığ geneli sıkıntı belediye Bi kutıım yokki

Emir
Emir - 4 yıl Önce

Çirkin saldırıyı yapan kim? Atatürkçü Düşünce Derneği mi çirkin saldırı yapmış? Gel de gülme şu açıklamaya. Neyse, size söyleyecek çok şey var da, değmez.

Nasıl haber yapıyorsunuz
Nasıl haber yapıyorsunuz - 4 yıl Önce

Ayasofya'dan başlamış Kanal Fırat'tan devam etmis en son paragrafta tevfikiyeye gelmiş. Özet geçin de millet okusun

Bekir Deveci
Bekir Deveci @Nasıl haber yapıyorsunuz - 4 yıl Önce

Hızlıca aşağı çekince zaten arabaşlıklar halinde görünüyor.ilgini hangi kısım çekerse okuyabilirdin hemşehrim.

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 4 yıl Önce

O cami benim mahallemde olduğu için iyi bilirim. Aşırı yüksek ağır bir kubbe ve ona göre uygun olmayan zayıf bir temel. Ayrıca orada hazır beton kullanılmamıştır yani betonu o önemdeki bir cami için zayıftır. Ayrıca İzzet paşa camisiminde betonu zayıfdır Böyle zayıf ivmeli depremde orta hasar alan bu camiler acilen yıkılmalıdır.

SIRADAKİ HABER

banner137