Cumhuriyet halk Partisi İl Başkanı Zeki Kaplan yaptığı basın açıklaması ile ittifakla sürecine değindi.

KAPLAN: HERHANGİ BİR İSİM ÜZERİNDE BİR DEĞERLENDİRME YAPILMADI

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, “İYİ Parti, Saadet Partisiyle bölgesel ya da genel anlamda bir dayanışmanın içerisinde ittifaklar söz konusu oldu. Resmi ittifaklar değil bunlar gayrı resmi ittifaklardır. Elazığ’da da böyle bir şey olabilir diye düşünerek bizde il örgütümüzden birkaç arkadaşımız Saadet Partisi İl Başkanı, İYİ Parti İl Başkanı, birkaç arkadaşla bizi davet ettiler ve kendi partilerinde bir çay içtik. Neler yapılabilir konusunda bize deyin ki böyle bir şey olabilir, ittifakta yarar görüyoruz, biz de görüyoruz, olabilir dedik. Herhangi bir isim üzerinde bir değerlendirme yapılmadı. Daha sonra kendilerinin de buna sıcak baktıklarını, kendi genel merkezlerinin görüşlerini almalarının gerektiğine dair düşüncelerini ifade ederek daha sonra buluşacağız diye hepimz de ayrıldık. O ayrılma bu ayrılma oldu” ifadelerini kullandı.

KAPLAN: BU GÖRÜŞMELER DOĞRU OLMADIĞI GİBİ DE GERÇEK DEĞİLDİR

Kamuoyunda bizim adımıza herkes bir şeyler konuşuyor diyen Kaplan, “İYİ Partili arkadaşlarımız, İl Başkanımız kendilerine bir Belediye Başkan Adayı olarak Ali Şekerdağ diye bir arkadaşımızla Elazığ’a döndüler. Hayırlı olsun. Siyasi partidir, tabi ki kendi adayını belirleyecektir. Bu adayla beraber Elazığ’a döndüler. Dönmeleri güzel ama hiçbir değerlendirme görüşmemizin dışında hiçbir değerlendirme yapılmadan ittifak adayı diye lanse edilip Cumhuriyet Halk Partisi tabanını da bu konuda yok saymanın hiçbir anlamı yoktur. Bugüne kadar parti meclisimizde ve partimizin ilgili organlarında, üst organlarında ittifak yapılsın, adayımız budur ya da bu şekilde çalışın diye bize herhangi bir talimat gelmedi. Ama görüyorum ki kamuoyunda bizim adımıza herkes bir şeyler konuşuyor. Burada tekrar herkesi uyarıyorum; ben Genel Başkanı temsilen bu koltukta oturuyorum. Benim görevim partimi ve parti seçmenlerinin menfaatlerini korumaktır, onun çıkarlarını korumaktır. En iyi şekilde partimi ve Genel Başkanımı temsil etmektir. Parti meclisimin vermiş olduğu yetkileri burada partimin yararına kullanmaktır. Bunun dışında bir amacımız yoktur. Bunun dışında yapılan kim tarafından yapılmış olursa olsun bunun dışında yapılan görüşmeler doğru değildir, bu görüşmeler doğru olmadığı gibi de gerçek değildir. Bunların geçerlilik düzeyi de yoktur” şeklinde konuştu.

KAPLAN: AKTİF BİR ŞEKİLDE SAHADA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Kaplan, Kadın kolları başkanı Aytekin Çekile başarılar dileyerek, “Ayten Hanım örgütümüz tarafından uygun görülerek Kadın Kolları Genel Merkezine sunuldu ve çalışmalarına bundan sonraki sürecinde başarılar dilerim. Gerçekten son anda hem Kadın Kollarımızın hem Gençlik Kollarımızın bu seçim sürecinde aktif bir şekilde sahada olacağını düşünüyorum” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL