STK platformu Başkanı İbrahim Kayaoğlu ve beraberindeki heyetin bu defaki durağı, CHP İl Başkanı Zeki Kaplan oldu.

“ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU BU BUHRANDAN KURTULMASINI İSTİYORUZ”

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, “amacımız Elâzığ’ın sorunlarının yanı sıra ülkemiz’ inde sorularına değinmek” diye belirterek “ Ülkenin sorunlarına değinmenin yanı sıra ortak paydada buluşabileceğimiz noktaları tespit edip çalışarak bu sorunları çözmek için çabayı ve gayreti sarf etmektir. Ülkemiz bir savaş süreci yaşıyor. Başta şehitlerimiz olmak üzere Allah’tan da rahmet diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu buhrandan ekonomik ve siyasal alanda kurtulmasını istiyoruz. İl Emniyet Müdürümüzün düzenlemiş olduğu bir çalışmaya da bizleri çağırdılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada 27 başarılı öğrenciye ödüller verildi. Onur ve gurur duyduğum olayları her bölgede ki okullarda hem kız çocuğu oluşu. Gerçekten geleceğimizin ne kadar umutlu ve aydın olması hususunda ben umutlandım. Kızlarımızın başarı oranı yüksek olması beni mutlu etti. Bundan sonra inşallah kızlarımızın ülkemize yakışır bir nesil ile bu ülkeyi yöneteceğiz” diye kaydetti.

“MÜSLÜMAN BİR ÜLKENİN İNSANLARINA ÇOCUK TACİZCİLERİ OLAYI ASLA YAKIŞMIYOR”

Kaplan “ Bu günlerde çocuk tacizcileri ile ilgili sorunlar ülke gündemini kapsıyor. Gerçekten bu da bizi üzüyor. Türkiye cumhuriyeti yurttaşlarına hele Müslüman bir ülkenin insanlarına çocuk tacizcileri olayı asla yakışmıyor. Bunu ağzımıza almak istemiyoruz. İktidarımız bu konu ile alakalı muhalefetinde görüşlerini alarak bir daha bu tür aşağılayıcı söylemler ile karşı karşıya gelmemek adına ne gerekiyorsa yapılacak” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’DA 144 TANE STK İLE HAREKET EDİYORUZ”

STK Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu ise, ilimiz için elimizden geldiği tüm fedakarlığı göstereceğiz” ifadelerini kullanarak “ Elbette ki ülkemizin de bulunan siyasi partileri ile zaman zaman bir araya gelip ülke gündemi konuşacağız. . Zeki beyin konuştuğu konulara değinmemek mümkün değil. Gerek çocuk istismarı ya da olabilecek her ne ise biz onun sonuna kadar onun takipçisi olacağız. Hem de bu görüşü kim sunarsa sunsun onun destekçisi olacağız. Biz Sivil Toplum Platformu olarak Elazığ’da 144 tane STK ile hareket ediyoruz. Elazığ’ın menfaatine ülkenin menfaatine ne gerekiyorsa bunun için bir yaptırım gücü olamadan öneride bulunarak istişare ederek gündem oluşturarak ülkemize faydalı olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.