Edinilen bilgiye göre, bir şantiyede kepçenin tekeri altında kalan kaplumbağanın kabuğu kırıldı.

İşçilerin fark ettiği kaplumbağa, Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürüldü.

Burada ilk olarak röntgeni çekilen kaplumbağanın, kabuğunun 3 yerden kırıldığı tespit edildi.

Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Eren Polat ve ekibi tarafından operasyona alınan kaplumbağanın kabuğu medical çivi ve tellerle birleştirildi.

İç organlarında zedelenme olmadığı öğrenilen kaplumbağanın uzun bir tedavi sürecinin ardından doğaya salınacağı öğrenildi.

“BİRBİRİNE BAĞLAYARAK OPERASYONU TAMAMLADIK”

Kepçenin altında kalan kaplumbağanın işçiler tarafından getirildiğini belirten FÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Eren Polat, ”Kaplumbağanın ilk muayeneden sonra kabuğunun üç parçaya ayrıldığını gördük. Röntgen muayenelerinde de bunları tespit ettik. İlk öncelikli amacımız direk karşı karşıya getirmekten ziyade bu üç kabuğun bir birinden ayrılmasını engellemekti. Bunun için bir kabuk ile üst kısım arasına bir pin (medical çivi ) yerleştirdik. Onun dışında yine iki medical telle arkadaki serbest diğer kabuğu da birbirine bağlayarak operasyonu tamamladık” dedi.

“GÜNLÜK TEDAVİLERİ DEVAM EDECEK”

Kaplumbağanın uzun bir süre hastanede tedavi sürecinde olacağını da aktaran Polat, “Bu dönem içerisinde kendisine uygun doğal ortam oluşturularak orada yaşaması sağlanacak. Günlük tedavileri devam edecek. Daha sonra hayvanın doğal yaşama geçişine karar verdiğimiz zaman kaplumbağamızı doğaya bırakacağız"diye bilgi verdi.

“GEREKLİ MÜDAHALELER YAPILDI”

Hayvanın iç organlarında bir zedelenme olmadığını, kabuğun altında bazı noktalarda kanama odaklarına denk geldiklerini de dile getiren Polat, onlar için de gerekli gerekli müdahalelerin yapıldığını kaydetti.