Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, merakla beklenen kar yağışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bölge Müdürü Erdoğan, yüksek kesimlere kar yağışı olacağının müjdesini verdi.

ERDOĞAN: TAMAMEN BÖLGEMİZİ TERK ETMESİNİ BEKLİYORUZ

Elazığ’ın batı kesimlerinde yağan kar ile ilgili konuşan Taner Erdoğan, “Evet, daha önce de beklediğimiz yağışlar gerçekleşti. Bugün gün boyunca yağmur ve karla karışık yağmur bekledik. Özellikle 1200 ve üzerinde de yağışların kar şekline olacağı beklentiler o yöndeydi. Bu yağışlar bu gece tamamen bölgemizi terk etmesini bekliyoruz. Şu an Elazığ’ı terk etti. Şu an Tunceli ve Bingöl illerimizde etkili oluyor. Onları da birkaç saat sonra terk etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

ERDOĞAN: BÖLGEMİZE TEKRARDAN YAĞIŞLI BİR HAVA GELECEK

Hafta içi yağışların tekrardan geleceğini belirten meteoroloji 13. Bölge müdürü Taner Erdoğan, “Bu yağışlar bugün bölgemizi terk ediyor ama Salı gece saatlerinden itibaren gece ilk saatlerinden itibaren bölgemize tekrardan yağışlı bir hava gelecek. Çarşamba, Perşembe günü tekrar yağış bekliyoruz. Bu yağışlar merkezde yağmur, karla karışık syağmur şeklinde olacak. Yüksek kesimlerde yine 1200 metre ve üzerinde kar yağışları göreceğiz. Daha sonra yine bölgemizi terk edecek ama hafta başından itibaren tekrar bir yağışlı hava gelecek. İnşallah bu sene beklentimiz mevsim normallerinin civarında artık kışın kar yağışlarını göreceğimiz bir mevsim geçireceğiz diye tahmin ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

ERDOĞAN: 1200 RAKIM VE ÜZERİNDEKİ BÖLGELERDE KAR YAĞIŞI BEKLİYORUZ

Çarşamba ve Perşembe günü gelecek olan yağışlar hakkında konuşan Erdoğan, “Çarşamba günü özellikle Elazığ üzerinden konuşursak bölgemizde yağmur şeklinde yağışlar başlayacak. Daha sonradan karla karışık yağmura çevirecek. Yağışlar özellikle Perşembe günü akşam saatine kadar devam edecek. 1200 ve üzerinde kar yağışı bekliyoruz. Bu yağışlar şehir merkezinde örtü bırakmayacak ama yine kar yağışını karla karışık yağmur şeklinde göreceğiz” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: ARALIK AYI SONUNA KADAR YAĞIŞLAR GÖRECEĞİZ

Hava durumu tahminlerinde uzun vade olduğu zaman yanılma payı olduğunu belirten Taner Erdoğan, “Uzun vade olduğu zaman tahminlerde yanılma payımız yüksek oluyor o yüzden çok uzun vade paylaşmıyorum. Ama bu önümüzdeki ayın sonuna kadar Aralık ayı sonuna kadar yağışlar göreceğiz bölgemizde. İnşallah o yağışlarda nasip olursa kar yağışını almayı umut ediyoruz. Kesin konuşmamak lazım biz her gün tahminlerimizi yeniliyoruz. Her gün ölçümlerimize bakıyoruz, yüksek atmosfer bilgilerine bakıyoruz. O yüzden çok büyük bir değerlendirme sonucunda bu tahminler ortaya çıkıyor. Önceden çok fazla konuşmak doğru değil o yüzden bekleyelim ama dediğim gibi uzun vade tahminlerimizde mevsimsel olarak da normal şartların altında bekliyoruz. Yağışlı olmasını bekliyoruz inşallah” diye kaydetti.