Kar Geliyor Mu?

Elazığlıların merakla beklediği kar yağışı haberi Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden geldi. Bölge tahmin ve uyarı merkezi hafta boyunca kar yağışı beklenmediğini açıkladı.

Kar Geliyor Mu?

Havalar soğudu ama Elazığlıların gözü kulağı meteorolojiden gelecek kar yağışı haberinde… Meteoroloji 13. Bölge müdürlüğü açıkladı… Peki kar yağacak mı yağmayacak mı? İşte gün gün hava durumu?

Türkiye’nin birçok yeri kara teslim oldu…

Yollar kapandı, ulaşımda güçlükler yaşandı.

Hemen hemen her yerde kar esareti haberleri yer aldı.

Kayanlar, düşenler derken Elazığ’da ise sadece yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Ancak Elazığlılar karı merkezde göremeyip hasret kalınca, gözünü Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden gelecek o habere dikti.

Konuyla ilgili açıklama, Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Uzmanı Çağlar Kaynak’tan geldi.

KAYNAK: ORTALAMALARIN ALTINDA KALAN YAĞIŞ DEĞERLERİNİ KAYDETTİK

13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Uzmanı Çağlar Kaynak, “Geçtiğimiz aylarda bildiğiniz gibi ekim ve kasım aylarında uzun yıllar yağış ortalamalarının altında kalan yağış değerlerini kaydettik bu durum haklı olarak kuraklık sorularını ve bazı endişeleri de beraberinde getirdi. Öncelikle kuraklığın tanımını yapmamız gerekiyor ve sonrasında kuraklık tiplerinden bahsetmek gerekiyor kuraklık dediğimizde belli bir periyod ve bölgede yağış normallerinin altında kalan sapmaları ifade eden doğal bir iklim olayı aslında” diye konuştu

KAYNAK: ELAZIĞ’I KURAKLIK BEKLİYOR DEMEK İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN

Uzman Kaynak, “Kuraklık türlerine baktığımızda meteoroloji kuraklıkla başlıyoruz aslında yağıların azlığı olarak ifade edebileceğimiz uzun bir periyoddaki yağış azlığınızdan bahsedebiliyoruz bunun sonrasında Hidrolojik kuraklık takip ediyor meteorolojik kuraklığı ifade edebilmemiz için en az 30 yıllık bir verinin incelenmesi ve bu veride uzun yıllar normallerinden altta kalan bir yağış değerleri kaydedilmiş olması gerekiyor bu sebeple Elazığ kuraklık bekliyor demek için henüz çok erken” ifadelerini kaydetti.

KAYNAK: HAFTA BAŞI BULUTLU BİR HAVA HAKİM OLACAK

Kaynak Öte yandan, “Aralık ayını değerlendirdiğimizde toplam yağış ortalamamız 44.6 milimetre ve biz şuanda 13 günlük süreçte 66 milimetre yağış kaydettik önümüzdeki günlere bakacak olursak 2 günlük süreçte yağışların devam edeceğini söyleyebiliriz. Hafta başı itibari ile parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak” açıklamalarında bulunudu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
CENGİZ
CENGİZ - 4 yıl Önce

ÇARPIK İMAR YAPILARI VE DÜZENSİZ YAPILAŞMA AĞAÇLANDIRMANIN YETERİNCE OLMAMASI RÜZGARLARI ETKİLEMEKTE VE DE BARAJLAR. O YÜZDEN İKLİM BOZUK

SIRADAKİ HABER

banner137