Havalar soğudu, yağışlar devam ediyor, sabah saatlerinde de kart yağışı etkili oldu.

Kısa süreli yağan kar vatandaşın yüzünü güldürdü.

Peki, kar yağışı devam mı edecek yoksa bölgeyi terk mi edecek. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden açıklama geldi.

Bu haftayı nasıl bir hava durumu bekliyor?

ERDOĞAN: ÇOK KUVVETLİ BİR KAR YAĞIŞI BEKLENTİMİZ YOK

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Bugün etkisi altına alınan yağmurlu hava sabah saatlerinde hafifte olsa bir kar yağış gördük. Akşam saatlerinde bu kar yağışını bölgemizi terk etmesini bekliyoruz. Yağışlı hava cumartesi ve Pazar günü yağışlı hava beklemiyoruz, tamamen bölgemizi beklemesini bekliyoruz. yağışlı sadece sabah saatlerinde sis ve pus bekliyoruz. Hafta sonu hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesinden dolayı don olayı bekliyoruz. Özellikle sürücülerimizin dikkatli ve tedbirli olmasında da fayda var. Pazartesi günü tekrar yağış Elazığ’ı etkisi altına ağacak. Yağmurla başlayıp öğleden sonra pazartesi günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinde de kar yağışına dönecek. Ama çok fazla bir birikinti bırakmasını beklemiyoruz. Daha sonraki yağışlarda da karla karışık yağış bekliyoruz.  Şu an için çok kuvvetli bir kar yağışı beklentimiz yok”dedi.

ERDOĞAN: 1200-1300 METRENİN ÜZERİNDE KAR YAĞIŞI BEKLİYORUZ

Hafta sonu yağış yok diyen Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Artık Aralık ayına girdik. Yağışlar aralıklarla bölgemizi etkisi altına almaya başladı. Hafta sonu yağış beklemiyoruz ama Pazartesi günü yine yağışlı bir hava gelecek. O da Salı günü terk edip tekrardan Salı günü yağış beklemiyoruz, Çarşamba günü tekrardan bir yağışlı hava gelecek. Bunlar artık olağan şeyler. Yağışlar genellikle merkezlerimizde karla karışık yağmur şeklinde biraz daha yüksek şekilde 1200-1300 metrenin üzerinde kar yağışı bekliyoruz”diye kaydetti.

ERDOĞAN: YAĞIŞ OLDUĞU ZAMAN DİKKAT ETMEKTE FAYDA VAR

Bölge Müdürü Erdoğan vatandaşlara da önemli uyarılarda bulunarak, “Özellikle hafta sonu sıcaklıkların sabah saatlerinde minimum seviyenin altına düşesini bekliyoruz. Bu yüzden sabah saatlerinde sürücülerin buzlanmaya dikkat etmesi gerekiyor. Ama hafta içerisinde sıcaklığımız çok fazla yağışlarla beraber sıfır derece civarında olacak sıcaklıklar. Ama gündüzleri çok sıkıntılı olmasa da en azından sabah saatlerinde dikkatli olmalarında fayda var. Yağışları şehirde biz yağmur şeklinde görüyoruz ama yüksek kesimlerde özellikle dediğimiz gibi 1300’ün 1400’ün görüldüğü yerlerde karla karışık yağmura, yollarda ise tipiye neden olabilir. Yağış olduğu zaman dikkat etmekte fayda var” ifadelerinde bulundu.