1 Mayıs uzun yıllardan beri süregelen işçi ve emekçi bayramı olarak kutlanmakta. 1 Mayıs'ta ülkemizde de Emek ve Dayanışma Günü olarak her yıl çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

KARA: DÜNYA EKONOMİSİ GELİŞİYOR

Türk İş Elazığ İl Temsilcisi ve Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Kara, “Dünya ekonomisi gelişiyor, ticaret artıyor, karlar patlıyor ama emeğin bütün bu zenginlikten aldığı pay azalıyor. Bu nedenle sosyal devlet git gide bozuluyor. Pasta büyüyor ama geniş kesimlerin yoksunluğu maalesef bitmiyor” dedi.

KARA: TOPLU PAZARLIK HAKKIMIZI SINIRLAYAN DÜZENLEMELER DEVAM EDİYOR

Çarşamba günü kutlanacak olan İşçi bayramı ile ilgili açıklama yapan Türk İş Elazığ İl Temsilcisi ve Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Kara, “Örgütlenme ve toplu pazarlık hakkımızı sınırlayan düzenlemeler devam ediyor. Enflasyonun yüzde 20’ye dayandığı koşullarda kadroya geçirilen işçilere yüzde 4 ücret zammı geliyor. Özel sektörde taşeron çalıştırmanın önüne geçilmiyor, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin en az önemsendiği iş yerlerinin başında yine taşeron şirketler, taşeron uygulaması, güvencesizliği kalıcı hale getiriyor. Eşit işe eşit ücret, iş yerinde ayrımcılık ve tacizin engellenmesinin yanı sıra son dönemlerde bir utanç kaynağı olarak sıkça duyulan çocuk istismarının önüne geçmek, adil ve yaşanabilir güzel bir dünya kurmamız için biz emekçilerin asli görevleri arasında yer alıyor” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL