Karahan İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN ve Şube Müdürleri rutin olarak yaptığı ilçe ziyaretlerine Maden ve Sivrice İlçe Tarım Müdürlüklerini ziyaret ederek devam etti.

Karahan İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN ve Şube Müdürleri rutin olarak yaptığı ilçe ziyaretlerine Maden ve Sivrice İlçe Tarım Müdürlüklerini ziyaret ederek devam etti.

 İlçe ziyaretlerine Maden den başlayan İl Müdürü Turan KARAHAN, personelin yaptığı çalışmalar, projeler, çalışmalar sırasında personelin karşılaştığı sorunlar, ilçe tarım ve hayvancılığının gelişmesi için neleri yapmayı düşündükleri konularında ilçe Müdürleri, personeller ile istişarede bulunmak ve yol haritasını belirlemek için böyle toplantılar düzenlediklerini belirtti.

Elazığ Tarımının Çıtası Eğitimle Yükseliyor…

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; “İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Elazığ Merkez ve İlçelerimizde özellikle genç nüfusa, kadınlarımıza yönelik farklı konularda ilimiz ve ilçelerimizin tarımsal faaliyetlerini, potansiyellerini dikkate alarak, yeni iş alanları oluşturmak, kaliteli ürünler üretebilmek için İŞKUR, Ziraat Odaları, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile birlikte kurslar düzenliyoruz. 10 ilçe ve merkezle birlikte 560 köyümüz var. Arkadaşlarımız ile yaptığımız çalışmalar sonucu hangi ilçede hangi kursun açılmasına karar verdikten sonra kursları açıyoruz. Maden İlçemizde de İŞKUR işbirliği ile 2017 yılı içerisinde 5 kurs planladık. Bugün Maden de açılmış olan Seracılık Kursunu da ziyaret ettik. Kurs çoğunluğu bayan, 19 kursiyer ile 21 iş günü devam edecek. Kursun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve mesai arkadaşlarıma, kursa katılan kursiyerlerimize, göstermiş oldukları gayret ve işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum.  Kurslara bu güne kadar yapılan katılımlar bizleri çok memnun etti” dedi.

İlçe Ziyaretlerinde Organik Tarım Projeleri Öne Çıkıyor…

İl Müdürü Turan KARAHAN daha sonra Maden ve Sivrice İlçelerinde uygulanan tarımsal faaliyetlere değinerek; “ 2014-2018 yılları arasında uygulanan arıcılık projesi ile   Maden ilçesinde 16,  Sivrice ilçesinde 20 arıcıya toplamda 1080 adet organik kovan dağıtımı yapılmış, arıcılarımıza maske, körük eldiven ve el demiri, organik varroa ilacı dağıtılmıştır. Üreticilerin KSK ücretleri de proje kapsamında tarafımızca ödenmiştir. Bununla beraber organik arıcılıkta kullanılmak üzere bal süzme ve sır alma makinası, dinlendirme ve ısıtma kazanı alınarak Arıcılar Birliğine teslim edilmiştir.

Maden ve Sivrice İlçeleri sınırında kalan Bermaz Ovasında ise 2017-2019 yıllarında Maden İlçesinden 10 köy, Sivrice İlçesinde 4 köy olmak üzere toplamda 114 üretici, 2 bin dekar alanda organik fasulye projesi uygulamaktadır. Proje ile üreticilerimize, 220 kg  organik yaprak  gübresi ve 7500 kg organik toprak gübresi  dağıtımı yapılmış olup, KSK giderleri de tarafımızca karşılanmaktadır” dedi.

Toplantı sonunda söz alan kursiyerler; açılan kurslardan çok memnun olduklarını, atadan kalma yöntemler yerine modern tarım tekniklerini öğrenerek bundan sonra yetiştirdikleri ürünleri modern tarım teknikleri ile üreteceklerini söyledi.

İl Müdürü Turan KARAHAN ve beraberindeki heyet daha sonra Sivrice İlçe Tarım Müdürlüğüne geçerek,  Sivrice İlçe Tarım Müdürü Turgay GÜNDOĞAN’ın brifingini dinleyip  personele sorular sordu.

Sayın KARAHAN ziyaretleri sonrası Maden ve Sivrice İlçe Tarım Müdür ve personellerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137