Elazığ’ın önemli tarımsal ürünlerinden başta üzüm olmak üzere tüm yaş sebze ve meyvelerin sevkiyatının gerçekleştirildiği sebze ve meyve halindeki işleyişi yerinde görmek, sorunları dinlemek ve çözüm yolları geliştirmek adına, Elazığ Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanlığı salonunda toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz Ataş, Şube Teknik Personeli, Elazığ Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Resul Kırılmaz, Başkan Yardımcısı Rıza Gündüz, Komisyoncu ve üreticiler katıldı.

“Kaliteli ürünler yetiştirmek konusunda ciddi eğitimler veriyoruz”

Sebze ve Meyve Hali'nin Elazığ için önemine değinen İl Müdürü Karahan, "İlimizde üretilen meyve ve sebzeler pazar değerinin altında satıldığından,  üreticilerimizin bir yıllık emeği boşa gidiyor. Tarım teşkilatı olarak, üreticilerimize, kaliteli ürünler yetiştirmek ve bu ürünlerin pazarlanması konusunda ciddi eğitimler veriyoruz.

“Bu yıl yaşanan dolu, üzümde büyük zarara neden oldu”

Elazığ’da yıllık ortama 85 bin ton üzüm üretiliyor. Bu yıl Mayıs ayında yaşanan dolu üzümde ciddi anlamda zarara neden oldu. Tespit ettiğimiz bu zarar raporunu İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımıza ilettik. Bu raporların değerlendirilip, zararın belirli bir kısmının karşılanacağını umut ediyoruz" dedi.

“Üreticilerimize soğuk hava depolarının önemi anlatılacak”

Konuşmasında soğuk hava depolarının önemine de değinen Karahan; "Çiftçinin emeğinin korunması, tüketicinin istediği zamanda istediği ürüne ulaşması açısından soğuk hava depoları önemli bir misyona sahip, çiftçiler hasat ettiği ürünleri çeşitli illere gönderdikten sonra talep fazlası kısmını soğuk hava depolarında sakladıklarında ürünler bozulmadan muhafaza edilip, tüketici talep ettikçe piyasaya sürülüyor, böylece çiftçiler ürün çokluğu nedeniyle ürünlerini ucuza satmak zorunda kalmıyor. İl Müdürlüğü olarak yapacağımız eğitim çalışmaları ile çiftçilerimize soğuk hava depolarının önemini ve Bakanlığımızın soğuk hava depolarına verdiği destekleri anlatarak İlimizde soğuk hava deposu kullanımını arttırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan dernek başkanı, komisyoncu ve üreticilerin sorunlarını da dinleyen Karahan, daha sonra katılımcılarla birlikte komisyon evlerini gezdi.

Elazığ Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Resul Kırılmaz ve katılımcılar ziyaret ve desteklerinden dolayı İl Müdürü Turan Karahan' a teşekkür etti.