Tarımsal alanlarda üretilebilecek ürünlerin tespit edilmesi, üretilen ürünlerin pazarlanması ve tarım sektörünün gençleşmesinin sağlanması için ziraat ve hayvancılık  alanında bulunan aile, kadın ve genç bireylerin eğitilerek bilinçlendirilmesi, meslek edinmelerine ve istihdam edilmelerine yardımcı olunması için Yemişlik Köyünde açılan "Meyve Ağaçlarında Budama" kursunu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar Erdoğan ziyaret etti.

“KURSİYERLERİMİZ DOĞRU BUDAMA TEKNİKLERİNİ ÖĞRENİYOR”

Yemişlik Köyü Muhtarı ve kursiyerler tarafından karşılanan İl Müdürü Karahan  yaptığı konuşmada, "2018 yılı eğitim faaliyetlerine Yemişlik Köyünde açılan Meyve Ağaçlarında Budama Kursu ile başladık. Yemişlik köyünde açtığımız budama kursuna 21 kişi katıldı. Bunun 14’ünü bayan kursiyerlerimiz oluşturuyor. Göstermiş oldukları medeni cesaretten dolayı bayan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kursiyerlerimiz bu kurs ile doğru budama tekniklerinin yanında diğer tarımsal faaliyetleri de öğrenerek, ürünlerinin kalitesini arttırıyor” dedi.

“87 KURS AÇACAĞIZ”

Karahan sözlerine şöyle devam etti: “Tarım İl Müdürlüğü  olarak 2018 yılında Arıcak, Alacakaya, Maden, Ağın ve Baskil dahil olmak üzere sadece İŞKUR, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 87 kurs açacağız. Bunun dışında sizlerin talebi doğrultusunda yeni kurslar açarak eğitim vermeye devam edeceğiz. Kursların açılmasında kurumumuz dışında emeği geçen İŞKUR İl Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve eğitim ortağımız olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne sizler adına teşekkür ediyorum.”