Karakoçan Müftülüğünden Dev Proje

Karakoçan Müftülüğünün hazırladığı, 5 sınıflık, günlük sabahçı ve öğlenci olarak 4-6 yaş arası 200 öğrencinin eğitim göreceği anaokulu statüsünde 4-6 yaş Kuran Kursu projesine Elazığ Valisi Erkaya Yırık’tan destek geldi. Öte yandan Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba da babası adına bir sınıf yaptırma sözü verdi.

Karakoçan Müftülüğünden Dev Proje

Karakoçan Müftülüğü tarafından içerisinde 200 metrekare kapalı alan ve açık alan oyun parkı olan 46 metrekare kamuya açık mini mescit de barındıran 4-6 yaş arası Kur’an Kursu projesi tasarlandı.

Kur’an Kursu projesi vatandaşlara ve Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a sunuldu.

KARAKOÇAN MÜFTÜLÜĞÜNÜN PROJESİNE VALİ YIRIK’TAN DESTEK

Karakoçan İlçe Müftüsü Mahmut Yegin, Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ı ziyaret ederek, Karakoçan’da yapılacak olan Diyanet Anaokulu projesini sundu.

Projeyi çok beğendiğini ifade eden Vali Yırık, Karakoçan İlçe Müftüsünü tebrik etti. Eğitim alanında büyük bir boşluğu dolduracak olan projeye, her türlü desteğin verileceğini beyan eden Elazığ Valisi Erkaya Yırık, inşaatın en yakın zamanda başlaması için gerekli talimatları verdi.

Karakoçan Müftülüğü, verdiği maddi ve manevi desteklerden dolayı Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a teşekkür etti.

BAŞKAN AKBABA’DAN SINIF SÖZÜ

Müftü Mahmut Yegin’in halktan maddi destek talebine ise ilk olarak Başkan Ayhan Akbaba babası adına bir sınıf yaptırma sözü vererek destek oldu.

KARAKOÇAN DİYANET ANAOKULU HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Karakoçan Müftülüğü tarafından vatandaşların okulla ilgili merak edeceği hususlar hakkında açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada,

1. Yapı Milli Eğitim'e endeksli bir anaokulu,

2. Diğer okullardan farkı dört ders saatinin bir saatinde Kur'an eğitimi veriliyor,

3. Okul ücretsiz,

4. Arsanın büyük bölümü kamuya açık çocuk oyun park, basket sahası ve yeşil alan olarak hizmet verecek,

5. Kapalı alan oyun parkı 200 metrekare olup okulun yaklaşık 2 / 3'üne tekabül etmekte,

6. Mescidin büyüklüğü sadece 46 metrekare olup kamuya açık,

7. Mescidin bitişiğinde umuma açık lavabolar mevcut,

8. Kapalı alan oyun parkı büyüklük ve niteliği ile Doğu bölgesinde bir ilk olacak” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
:((
:(( - 3 yıl Önce

İşte Resülün vefatından yüzlerce yıl sonra hortlayan emevi dininin tipik bir örneği. Kur’an kursu değil sizinki Arapça telaffuz kursudur. Ne içerik, ne mana, ne maksat var ki bunun adı okumak bile değil.

-----------
----------- @:(( - 3 yıl Önce

Geçen gün de "Hadis ezberleme" yarışması yapılıyordu. Tüm bunlar, bahsettiğiniz gibi, "Emevi İslamı"na çok uygun. Bunların Muhammedi İslam ile uzaktan yakından alakası yok.

Abc
Abc - 3 yıl Önce

Karakoçana biraz hizmet yapın hizmet . Belediye başkanının işi gücü şov yapmak. Kütüphanesi var binası yapılan hazır olan kaç yıldır iki sandelye masa atıp açamadılar. Haberlere göre de açık. Geçenlerde süt sağım makineleri falan vardı içinde . İnsan bari temizler biraz . Çocuklar , öğrenciler öğretmen evinde sigara okey gürültü patırtı içinde ders çalışmaya çalışıyor. Kütüphanesizlikten .Karakoçanda hizmet falan yapıldığı yok , işleri güçleri gerçeklerle uyumsuz tasarımlarla haber yapıp pr yapmak.
Ben olsam utanırım miletin içine çıkıp gezmeye bu kütüphane böyle atıl vaziyette iken ama başkan bey sosyal medyada pr peşinde . Yazık yazık , kaymakamı da ayrı bir şovmen. Allah rızası için hizmet yapın biraz hizmet

Keno
Keno - 3 yıl Önce

Vay be ne buyuk proje atomo tekrar parcalamak,her turlu hastaliga asi uretmek,robotik calismalar yapmak....Karakocan a zaten bu yakisir....Birakin sovu atilan basliga bu icerik hic olmamis...Dev proje tis..

Derdo
Derdo - 3 yıl Önce

Lüks hayat

SIRADAKİ HABER

banner137