Karakoçan’da Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde DAP destekli yüzde 50 hibeyle 267 çiftçiye 80 ton Macar fiği tohumu dağıtıldı.

Karakoçan Başyut’ta yapılan tohum dağıtım törenine Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Sadık Tatar, Erzurum DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, Elazığ Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Küçükgün, Gıda ve Yem ŞUBE Müdürü Tuncay Özen, Karakoçan Tarım ve Orman İlçe Müdür V.  Murat Al,  İş insanı Sinan Ateş, Ziraat Odası Başkanı Necmettin Turgut,  çiftçiler ve ilçe tarım personelleri katıldı.

ŞAHİN: ÜRÜN YELPAZEMİZ ZENGİNLEŞMİŞ OLACAK

Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin ilçede çiftçilere verilen desteklerden bahsederek, “DAP Başkanlığının destekleri ile hayata geçirilen Karakoçan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz tarafından %50 hibeli olarak projelendirilen Macar Fiği Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırın projesi kapsamında 80 ton Macar Fiği Tohumu bugün 267 çiftçilerimize dağıtıldı. İlçemizde hayvansal üretimi kaliteli yemle desteklenmesini sağlamak amacıyla geliştirilen proje ile ürün yelpazemiz zenginleşmiş olacak, çiftçimizin hayvansal üretimi sürdürülebilirliği ve bu bağlamda tarımsal ve hayvansal üretim desteklenmiş olacaktır. Ayrıca 2020 ve 2021 yıllarında DAP İdaresi Başkanlığınca desteklenen, ilçe müdürlüğümüz tarafından projelendirilen çalışmalarla 370 adet süt sağım makinesi, 190 adet otomatik yemlik, 20 adet süt soğutma tankı, 18 adet koyun kırpma makinesi, 1 adet taş toplama makinesi, 1 adet katı gübre dağıtma römorku siz çiftçilerimize ve memleketimize kazandırılmıştır.” dedi.

KILIÇ: GENÇLERİMİZİ İLÇELERİMİZDE TUTMAMIZ LAZIM

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, “Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” diye bir sözü var. Tabii de köylü milletin efendisidir. Efendiliği hakkıyla hak ediyorlar. Bugün Karakoçan’daki kırsalda yaşayan genç nüfusumuz yavaş yavaş köylerden çekiliyor. Bizim gençlerimizi ilçelerimizde tutmamız lazım. Tarımın ve hayvancılığın tamamını yaşlı amcalarımızın tecrübesi ile onların kontrolünde doğru olarak yapmalıyız. Her zaman bir yanlışın ne olduğunu o tecrübeyi kazanıncaya kadar geçirdiğimiz zaman diliminde verim kaybını evde babamız, dedemiz, atamız varken onlardan öğrenmemiz lazım. Bunları da çocuklarımıza öğretip bu şekilde devam ettirmemiz lazım.” diye kaydetti.

 

AL:KARAKOÇAN ELAZIĞ’IN İLÇELERİNDEN EN FAZLA PAY ALAN İLÇELERDEN BİRİDİR”

Karakoçan Tarım ve Orman İlçe Müdür Vekili Murat Al ise, “Şimdiye kadar Elazığ’da 157 projeye 175 milyon destek verdik. Karakoçan’da da 39 projeye yaklaşık 21 milyon destek verdik. Bu anlamda Karakoçan Elazığ’ın ilçelerinden en fazla pay alan ilçelerden biridir. İnşallah 40’ıncı projeyi bu programdan sonra vermiş oluruz.” ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından çiftçilere tohumları dağıtıldı.