Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun destekleri ile Karakoçan İlçesi’nde kurulan Yüsra Süt ve Süt Ürünleri Fabrikasının açılışı gerçekleştirildi

Açılışa Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, İl Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İl Tarım Müdürü Turan Karahan, TKDK koordinatörü Sertaç Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÇIKARALP: EL DEĞMEDEN İŞLENİYOR

Fabrikanın açılışında konuşan Fabrika Müdürü Şuayip Çıkaralp, “Doğanın bize sunduğu en değerli besin olan sütün özenle hijyen gözetilerek işlenmiş halidir Yüsra Süt. Yüksek kalite standartlarına uygun olarak el değmeden işlenen sütü farklı lezzetlerle sofralarınıza ulaştıran halidir Yüsra Süt” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: YÜZDE 50 HİBE ORANINDAN FAYDALANMIŞTIR

Elazığ TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz da, “İlk desteğini IPARD II dediğimiz ikinci çağrı döneminde bu gördüğümüz bina içerideki az sonra gezecek olduğumuz makine ekipmanlar ve inşaat ile ilgili, diğer kalemlerle ilgili yüzde 50 hibe oranından faydalanmıştır” şeklinde konuştu.

AKBABA: İLÇEMİZE PANDEMİ SÜRECİNDE BÖYLE BİR YATIRIM KAZANDIRILDI

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, “Pandemi sürecini yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte dünyada birçok yerin kapısına kilit vurduğu bu süreçte böyle bir yatırımı ilçemize kazandıran Şuayip kardeşim başta olmak üzere görünürde TKDK arka planda yine sayın bakanım ilimizin, ilçemizin yetiştirdiği güzide bakanım hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

YILDIRIM: BU SÜREÇTE AÇILMASI DAHA ANLAMLI OLUYOR

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Bugün için sadece 15 kişinin istihdam edileceğini ama gelecekte 50 ve üzeri kişinin buradan ekmek yiyip dolaylı olarak çok daha fazla insana vesile olacağı için hele hele böyle bir zamanda deprem ve pandeminin arkasından bu tür kuruluşların anlamı bir kez daha; daha da büyüyor, daha anlamlı oluyor” diye konuştu.

BULUT: O TESİSTEN BU TESİSE DÖNÜŞTÜRMEK ÇOK BÜYÜK BİR GAYRETİN VE ÇABANIN ÜRÜNÜ

Pandemi sürecinde yapılan yatırımın daha büyük önem taşıdığını ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Eğer biz kendi kendisine yeten bir ülke olmasaydık belki bu pandemi dönemini çok daha sıkıntılı bir şekilde atlatacaktık. O yüzden bu sebeple bu alanda yapılan her türlü yatırımın helal bir yatırım olduğu, kutsal bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Sayın il başkanımız ifade etti; biz bu tesisin geçmişteki halini de yakinen biliyoruz. Hatta çok büyük bir kaza geçirmişti. O kaza anı şu anda aklıma geldi. Elazığ’daki en büyük kazalardan bir tanesi bu tesiste olmuştu. O tesisten bu tesise dönüştürmek çok büyük bir gayretin ve çabanın ürünü” diye ifade etti.

TUNÇ: BU YATIRIMLARIN SAYISINI ARTTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karakoçan Havzasının coğrafi yapı olarak farklılık gösterdiğini belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hemşerimiz Hadi Tunç, “Tarım ve Orman Bakanlığımız, aslında devletimiz birçok konuda birçok yatırımı çok büyük kaynaklarla destekliyor. Hem tarımsal üretim hem tarımsal üretimin sonucu olan gıda üretimiyle alakalı çok büyük destek ve imkanları sunuyor. Fakat ne yazık ki bu destek ve imkanlardan çokça yararlanma imkanı olmuyor. Daha fazla yararlanılması gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşık TKDK ile desteklenen 424 yatırım olmuş bugüne kadar 3 bin istihdam var, yaklaşık 250 milyon civarında destek alınmış. Toplam yatırım bedeli 600 milyon civarında olan bir yatırım. İnşallah bu yatırımda bir örneklik teşvik eder. Bundan sonra bu yatırımların sayısını arttırmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.