Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş Depremle ilgili basın açıklaması yaptı. Erkuş, “Depremde konutları zarar gören vatandaşlara ve yarılılara geçmiş olsun” dedi.

KARAKUŞ:ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, “24 Ocak Cuma günü gerçekleşen deprem ve ardından yaşanan artçılar neticesinde, konutları zarar görenlere ve yarılılarımıza geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Yaşanan deprem sebebiyle Hayatını kaybedenlere de Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Deprem anından itibaren Elazığ il teşkilatımız ve Genel merkezimizle birlikte elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya çalıştık ve yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Bu deprem ve sonrasında yardım ve desteğini esirgemeyen Tüm siyasi parti yetkililerine, STK, vakıf ve yardım kuruluşlarına,  AFAT ve Kızılay gibi kurtarma ve yardım teşkilatlarıyla birlikte her türlü desteği esirgemeyen Tüm halkımızı gönülden takdir ediyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

KARAKUŞ:BU AFETTEN BİR DERS ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR

İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, “Depremin yıkıcı etkisi hala devam ediyor. Ve her geçen gün memleketimizde yıkılan binaları, girilmez mahalleri gördükçe depremin yıkıcı etkisinin vatandaşlarımız ve ticaret yapan esnaflarımız nezdinde kendini daha çok hissettirerek devam ettiğini görmekteyiz. Netice olarak, bu afetten alınması gereken dersi aldığımız ümidiyle düşünerek, böyle felaketlerden Rabbim tüm ülkemizi ve İslam alemini Korusun dua ve temennileriyle tekrar tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye kaydetti.

DEPREMİN YIKICI ETKİSİNİN ORTADAN KALDIRILMASI, VATANDAŞIMIZ VE ESNAFIMIZIN BU YIKIMDAN EN AZ ZARARLA ÇIKARILABİLMESİ ADINA;

1)Orta hasarlı bina kavramından ve bu söylemden derhal vazgeçilmesini, orta hasar verilen binaların yaşı, bir daha ki bu etkiye yakın bir depremde dahi dayanamayacağı göz önüne alınarak, birinci altı aylık zaman diliminde ağır hasarlıların yıkım ve yapımı, ikinci altı aylık zaman diliminde ise orta hasar diye tabir edilen binaların yıkım ve yapımına başlanması gerekmektedir.

2)Çadırlarda yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce konteynerlere, şuan kullanılmayan eski devlet ve eski SSK hastanelerine, eski FEM dershanesine, SGK nın boşaltmış olduğu binalarda yapılacak küçük tadilatlardan sonra yerleştirilmeleri gerekmektedir. 

3)Depremzedelere yapılan gıda, odun, kömür yardımdan tutunda binaların yıkımı ve yeni binaların yapımına kadar bütün ihtiyaçların öncelikli ve ayrıcalıklı olarak iş yerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımızdan, sonrasında ise yine Elazığda faaliyet gösteren esnaf, harfiyat firmaları ve müteahhitlerden karşılanması gerekmektedir. Bu konuda gerekirse, yapılacak ihale usulü alımlarda yerel esnaf ve şirketlere belirli bir yüzdelik oranda fiyat avantajı sağlanmalıdır. 

4) Meydana gelen doğal afetin nasıl ve ne şekilde gerçekleştiği, ne sonuçlar doğurduğuyla ilgilendiğimizden daha çok ve daha önemle bu olayı Elazığ adına, memleket adına yeni bir şehirleşme, sağlam yapılaşma, geniş cadde ve sokaklar, geniş sosyal alanlar oluşturmak mantığıyla hareket ederek adeta bir fırsata çevirmenin gayesi ve bilinciyle hareket etmek bu memleketin geleceği açısından mutlak suretle değerlendirilmelidir.

5)Hasar görmemiş olsa dahi şehir merkezinde adeta metruk halde kalmış, estetik olmayan hürriyet caddesinde ki site iş hanı, yanındaki boş kullanılmayan iş merkezi gibi binaların bu vesileyle yıkılması yine göz önünde bulundurulması gereken hususlardır.

.