Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Avukat Erhun Karakuş, 2021 – 2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili açıklama yaparak, TOKİ konutlarında oturan öğrenciler için tahsis edilen okul servislerinin yeterli olmadığını savundu.

KARAKUŞ: MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN AKLI NEREDEYDİ?

Başkan Karakuş, “2 yıllık bir özlemden sonra 2021-2022 yılı eğitim öğretim hayatı bu Pazartesi tam anlamıyla bütün sınıflar nezdinde başlamış bulunmaktadır. Fakat başladı başlayalı özellikle şahsımı gerek telefonla gerek sosyal medya üzerinden tarafıma iletilen şikayetler bulunmaktadır. Bunlar özellikle yeni yerleşime açılan TOKİ konutlarındaki öğrencilerin okula ulaşım noktalarında yeterli servisin Milli Eğitim Müdürlüğü’nce sağlanamaması noktasında. İkinci bir husus; şu an hali hazırda 14 tane okulda yenileme ve güçlendirme çalışması yeni başlatılmış, devam ediyor. Bu noktada yaklaşık 2 yıldır kapalı olan okullarda yine pandemi döneminden dolayı iki yaz dönemi geçirilen okullarda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aklı neredeydi de uzun bir aradan sonra açılan okullarla beraber yenileme ve güçlendirme çalışmalarını başlatmış olsun. En son dün tarafıma iletilen 2-3 tane okulu ben buradan ifade edeyim; Halit Hoca İmam Hatip Lisesi, Nahit Ergene, Murat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi buralardaki ve bunun gibi diğer 14 okulumuzdaki öğrenciler maalesef okullarından başka bir yere kaydırılıyor. Yani burada illa başımıza bir şeyin gelmesini mi beklememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KARAKUŞ: GEREKENİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ

Başkan Karakuş, “Mart ayından beridir okulların açılmayacağı belli iken önümüzde 6 aylık bir süre daha bulunuyorken bu konuda bir girişim yapmayıp güçlendirme ve yenilemesini yapıp eğitime hazır hale memleketi getirmeden bugün İl Milli Eğitim Müdürü’nün kalkıp da övünerek ‘biz TOKİ’deki öğrencilerimizi Milli Eğitim imkanlarıyla servisle okula taşıyoruz’ demesi aslında övünülecek bir durum değildir. Kendisinin bizzat başarısızlığını ortaya koymaktadır. İki yıldır gelen sürede kamuoyunun da yakinen takip ettiği üzere Çevre ce Şehircilik İl Müdürlüğü’nün daha az bir eksisi olmasına rağmen görevden alan, görevden alma kudretine sahip olan ilimiz siyasileri ve ilimiz valisini biz burada kamuoyu adına ve ilimizin tüm velileri, mağdur olan bütün öğrencileri adına ilimizin siyasilerinden, valisinden 3 yıldır vekaleten görev yürüten İl Milli Eğitim Müdürü ile ilgili gerekeni yapmaya açık ve net bir şekilde davet ediyoruz” şeklinde konuştu.