AK Parti 24. 25. ve 26. Dönem Rize Milletvekili Hasan Karal ve AK Parti 24. 25. ve 26. Dönem Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal medya grubumuzu ziyaret ettiler.

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından ağırlanan Milletvekilleri, medya gurubumuz hakkında bilgi aldılar.

“ÇOK GÜZEL KURUMSALLAŞMIŞ BİR TELEVİZYON”

AK Parti 24. 25. ve 26. Dönem Rize Milletvekili Hasan Karal “Çok güzel kurumsallaşmış bir televizyon. Binanız dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum. Bende Rize’de ilk televizyon kanallarından birisini kurmuş birisi olarak yayıncılığın ne anlama geldiğini, ne kadar zor bir iş olduğunu, meşakkatli bir emek gerektirdiğini bilen bir insanım. Elazığ şartlarında çok modern ve çağın şartlarına uygun bir fiziki yapıda kurumsal bir görüntü ortaya koymuşsunuz. Sizleri yürekten tebrik ediyorum. Tabi başta televizyonu kuran ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Tabi Kanal Fırat’ı biz biliyoruz, yakinen tabip ediyoruz. Dolayısıyla sizlerin yayınlarını biz biliyoruz, takip ediyoruz. Sizin Genel Yayın Yönetmeniniz Zeki Bey’in başarılarını biz biliyoruz. Anadolu Soruyor programlarında, TRT’deki programlarındaki başarılarınızı yakinen takip ediyoruz. Elazığ’a belki ilk defa geldik ama Kanal Fırat’ı çok önceden tanıyor, biliyorduk” ifadelerini kullandı.

“KÜLTÜREL ALT YAPISI OLAN BİR İLİMİZ”

Karal, “Elazığ Son derece zengin, kültürel alt yapısı olan bir ilimiz. Bunu teorik olarak biliyorduk. Ama bizzat fiiliyatta da geldik, gördük. Burada çok değerli Elazığlı abilerimiz var. Onların öncülüğünde Zeki Bey gibi çok değerli iş adamımız Metin Abi gibi abilerimizin öncülüğünde buraları dolaştık. Harput’a çıktık, Harput’un geçmişini, günümüzü, geçmişte günümüze olan serüvenini oradaki büyüklerimizden duyduk, dinledik” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ’A KAZANDIRILMASINDA ÖNCÜLÜK YAPAN HANIMEFENDİYİ BEN KUTLUYORUM”

AK Parti 24. 25. ve 26. Dönem Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da, “En başta bu güzel, güzide televizyon kanalının Elazığ’a kazandırılmasında öncülük yapan Hanımefendiyi ben kutluyorum. Yasemin Hanım’ı gıyabında tanıyoruz ama henüz tanışmadık. Genel Yayın Yönetmenini, ekibini kutluyorum. Buraya yakışır bir televizyon kanalı olmuş. Çok modern. Günün teknolojilerine sadık kalarak herşeyi çok dizayn edilmiş bir televizyon kanalı” dedi.

“ELAZIĞ’IN TANITIMI BENCE ZAYIF”

Soysal, “Özellikle Harput’ta o tarihi, kültürü gördük ama ben şöyle bir eksiklik gördüm. Tanıtım bence zayıf. Biraz daha bu konuda özellikle Elazığ’daki devlet büyüklerimizin, siyasilerimizin bu konuya biraz el atmaları gerekiyor. Ben bugüne kadar niye gelip de ziyaret etmedim diye hayıflandım şahsen. Çok güzel bir coğrafya, kültür, tabiat. Elazığ hakikatten Anadolu’nun parlayan bir yıldızı gibi. Ben öyle tarif ediyorum. Çok beğendim. Bugün Harput’u gezdik, Keban Barajına gittik, oradaki sosyal donatıları gezdik, gördük. Hakikatten tabiat harikası Elazığ. Dolayısıyla benim acizane siyasilerden devlet büyüklerinden istediğim Elazığ’ın tanıtımına biraz daha ağırlık versinler. İnanç turizmine ağırlık versinler. Buradaki kültürün ve tarihin tanıtımına biraz daha gayret göstersinler. Gelecekte ben inanıyorum ki Elazığ bir Urfa gibi, diğer tarihi ve kültürü daha geniş olan illerimiz gibi buraya hem yerli hem yabancı turist çekecektir. Bu konu üzerinde bence biraz durulmasında fayda görüyorum” diye konuştu.