Milletvekili Erol, Covid-19 testi pozitif çıkması nedeniyle karantinada olduğundan dolayı bu yıl Necmettin Öğretmen’in mezarını ziyaret edemedi.

Bu nedenle Necmettin öğretmenin babası Hamit Yılmaz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Erol, "Böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için size şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Öte yandan Necmettin Öğretmen’in babası ve annesinin de koronavirüs nedeniyle karantinada olduğu öğrenildi.

NECMETTİN ÖĞRETMEN KİMDİR?

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz… 23 yaşında yiğit bir delikanlıydı. Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı Köyü’nde doğup büyüyen, ilkokulu da burada okuyan öğretmen Yılmaz, yeni atandığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çifçibaşı Köyü’nde sınıf öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Okulların kapanmasının ardından ata toprağına kavuşmak için aracıyla yola çıkan Yılmaz’ın önü Tunceli-Pülümür karayolunda PKK terör örgütü tarafından kesildi, önce kurşunlandı sonra aracı yakıldı.

Yılmaz'ın naaşı 16 Haziran 2017 tarihinde Pülümür deresinde bulundu. Eli kanlı terör örgütü PKK’nın kaçırıp haince katlettiği şehit Necmettin Öğretmen için o dönem CHP Tunceli Milletvekili olan Erol, Tunceli’de "Teröre Lanet Yürüyüşü" düzenlemişti.