Sağlık- Sen Elazığ Şubesi tarafından, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde basın açıklaması yapıldı.

Şube Başkanı Mehmet Karataş, doktorlar ve sağlık çalışanlarının katıldığı basın açıklamasında, bazı düzenlemelerin yapılması gerektiği vurgulandı.

KARATAŞ: BİR AN EVVEL SON VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Karataş, adil olmayan ücret politikası nedeniyle motivasyonlarını kaybettiklerini söyleyerek, “Başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm çalışanlarımızın görev yapma şevkini negatif yönde etkileyen bu tablo, ister istemez sağlık hizmeti alan hastalarımıza da olumsuz olarak yansımaktadır. Şöyle ki hastanede mevcut hekimlerin yaklaşık 4/1’i sözleşmeli, geriye kalan büyük çoğunluğu ise kadrolu olarak çalışmaktadır. Sözleşmeli olarak çalışan hekimler normal kadrolu hekimlerin neredeyse iki katı kadar maaş almaktadır. Bu ücret dengesizliği ve adaletsizlik, hekimlerimizi rencide etmekle birlikte onların çalışma şevkini ve iş barışını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu adaletten uzak ve haksız uygulamanın bir an evvel düzeltilmesi elzemdir. Aynı işi yapan iki hekimden birinin diğerinin iki katı kadar maaş alması eşitlik ilkesinden uzak olup, hakkaniyete de uygun değildir. Hastanemizde görev yapan tüm hekimlerimizin sözleşmeli kadroya alınmaları suretiyle mevcut olan adaletsiz ücret uygulamasına bir an evvel son verilmesini talep ediyoruz” dedi.

KARATAŞ: MAĞDUR EDİLEN TEK SEKTÖR SAĞLIK SEKTÖRÜDÜR

Komşu illerdeki şehir hastanelerine kadro verildiğini ifade eden Karataş, “mevcut döner sermaye sistemi motivasyon yerine sağlık çalışanlarının en büyük sorunu haline gelmiştir. Sağlık Bakanlığı’nın ek ödeme sistemi iflas etmiştir. Sağlık çalışanlarının yapmış olduğu hizmet karşılığında maaş, sabit ek ödeme ve çalıştığı kurumun performansı ve gelir gider dengesine döner sermaye ödendiğini. Mevcut döner sermaye sisteminin bu haliyle yamalı bohçaya döndüğüne şahitlik ediyoruz. Artık yep yeni ve tüm çalışanları daha adil bir şekilde kapsayan bir döner sermaye sistemine geçilmesi gerekmektedir. Sistemde değişiklik yapılmadığı taktirde kısa zamanda hekimler dahil hiçbir sağlık çalışanı sabit ek ödeme dışında ek ödeme alamayacak duruma gelecektir. Ek ödeme ile mağdur edilen tek sektör sağlık sektörüdür” ifadelerini kullandı.

KARATAŞ: KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Başkan Karataş, “İl sağlık müdürlüğümüze bağlı, Kamu Hastaneleri başkanı ve başkan yardımcısının usulsüz ve adalete sığmayan sözleşmeli hekim kurasının bir an önce iptal edilerek adil ve eşit bir kura çekimini gerçekleştirmelerini talep ediyoruz. Eğer bu kararlarından dönmezlerse bu hafta içerisinde konuyu yargıya taşıyacağımızı bilmelerini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

KARATAŞ: EK ÖDEME ÖDENMELİDİR

Karataş, çözüm önerilerini de sıralayarak, “Elazığ 5. bölge. 5. bölgede görev yapan tüm uzman hekimlerimizin ivedilikle sözleşmeli kadrosuna geçilmesini talep ediyoruz. Dağıtılabilir döner sermaye tutarları ve oranları arttırılmalı, döner sermaye katsayıları acilen, adil bir şekilde yeniden belirlenmelidir. Döner sermayesi bütçesinden maaş alanların genel bütçeye geçilmesi sağlanmalıdır. Yıllardır tavana takıldıkları gerekçesiyle sabit ek ödeme dışında ödeme alamayan, genel idari hizmetler, teknik hizmetler ve genel hizmetlik kadrosunda çalışanların mağduriyetine son verilmeli ve bu sınıflarda görev yapan arkadaşlarımıza ek ödeme ödenmelidir” diye kaydetti.

HABER: KEVSER ÖZ