Karataşlı: Uçmak İsteyenleri, Gökyüzü İle Buluşturuyoruz

Sivrice sadece serinlemek isteyenleri değil macera severleri de ağırlıyor. Yamaç paraşütü için Sivrice’ye ülkemizin dört bir yanından turistler geliyor.

Karataşlı: Uçmak İsteyenleri, Gökyüzü İle Buluşturuyoruz

Doğu’nun Yalova’sı olarak bilinen Hazar Gölü’ne sadece sahilden bakmak bazı turistlere yeterli gelmeyebiliyor.

 Bu nedenle macera severler Hazar Gölü’nün manzarasını yukarıdan seyretmeyi tercih ediyorlar.

“SPORCU OLMAYIP UÇMAK İSTEYENLERİ DE GÖKYÜZÜYLE BULUŞUYORUZ”

Yaptıkları sportif faaliyetleri ve uçuş noktalarını anlatan Diyarbakır Atlas Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Ahmet Karataşlı, Sivrice’yi sahaların uygun olması nedeniyle tercih ettiklerini dile getirerek “hemen hemen her hafta sonu kulüp pilotlarımızla hatta aileleriyle beraber geliyorlar. Burada hem piknik yapma dinlenme buluyoruz hem de sevdiğimiz yamaç paraşütünü yapmaya devam ediyoruz. Rağbet oldukça iyi. Yaz aylarında hemen hemen her hafta buraya gelip uçuşlarımızı yapıyoruz. Diyarbakır’dan Malatya’dan gelen birçok sporcu var. Aynı zamanda sporcu olmayıp uçmak isteyenleri de gökyüzüyle buluşuyoruz.   

“GÜZEL BİR GÖL MANZARASINI GEZDİRİYORUZ”

Düz uçuşlarda biz Hazarbaba Dağı’ndan havalanıyoruz. Kayak tesislerinin biraz yukarısında takeoff alanımız var. Oradan havalandıktan sonra güzel bir göl manzarasını gezdirdikten sonra yolcularımız kaymakamlığın önünde ki boş araziye indiriyoruz. 

“YÜKSEK ADRENALİN YAŞADIKLARI İÇİN İNSANLAR MUTLU AYRILIYORLAR”

Havacılık sporu ile yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin adrenalinin yüksek olduğunu ifade eden Ahmet Karataşlı, bölgede aynı zamanda kamp yaptıklarını da kaydederek “genelde çok beğendiklerini söyleyebilirim. Hiç şikayet almıyoruz. Havacılık sporu doğası gereği yüksek adrenalin yaşadıkları için insanlar mutlu ayrılıyorlar.  

“BURALAR BİRAZ DAHA ELDEN GEÇİRİLİRSE ÇOK GÜZEL OLACAK”

Biz aynı zamanda çadır kampı yapıyoruz. Ailelerimizle burada kalıyoruz. Dün burada mini bir konser yaptık suyun kenarında sabaha kadar eğlenceler düzenliyoruz. Üyelerimizin eğlenmesini sağlıyoruz. Yerel yönetimden burala biraz bakım istememiz doğru olacak. Oda bizin bugün ki mesajımız olsun. Onlarda haklı aslında çok sirkülasyonlu bir yer ama buralar biraz daha elden geçirilirse çok güzel olacak.

Yamaç paraşütü yapmak için gelenler ise bakın Sivrice’yi nasıl anlattı…

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137