İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Elazığ Her Yerde Okuyor” ve Yöntemim Okullarının başlattığı “ Kışın Soğuğuna Karşı Kardeş Sıcaklığı” projeleri kapsamında bir program düzenlendi.

Çatalçeşme İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ortaokulu’nda düzenlenen programda öğrencilere, kitap ve özel eğitim kurumu tarafından bulunan alınan kışlık kıyafetlerin dağıtımı yapıldı.

Program öğrenci ve öğretmenlerin, projelerin önemini anlatan konuşmalarıyla başladı.

TUNÇ: YARDIMLARIN DEVAM EDECEĞİNE CANI GÖNÜLDEN İNANIYORUM

Çatalçeşme İMKB Ortaokulu Müdürü Nurettin Tunç, “ Bu eğitim camiası sizler gibi değerli insanlara sahip olduğu sürece bu tür yardımların devam edeceğine canı gönülden inanıyor ve tekrar hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.

DURGUNGÜL: HER ZAMAN BU TÜR SORUMLULUKLARLA İÇ İÇE OLDUK

Yöntemim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Durgungül, “Müdürüm daha önce bir kampanya başlatmıştı. ‘Elazığ her yerde okuyor’ bu kampanya gerçekten çok tuttu. Ve binlerce öğrenci kitaplarla buluştu. Bizde öğrencilerimizle birlikte bu çorbada tuzumuz olsun dedik. Karınca kararınca bu kampanyaya yıllardır destek olmaya yardım ediyoruz. Yöntemim okulları olarak biz sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde her zaman bu tür etkinliklerin içerisinde yer almayı bir sorumluluk bilinci olarak addettik. Her zaman bu tür sorumluluklarla iç içe olduk. Bugünde çok anlamlı bir projeye imza attılar çocuklar. Kışın soğuğun da kardeş sıcaklığı çok anlamlı hem Elazığ her yerde okuyor hem kışın soğuğun da kardeş sıcaklığı Çatalçeşme İMKB Ortaokulu ile Yöntemim Okullarını bir araya getirdi.” diye ifade etti.

GÜRTÜRK: ÇOCUKLARIMIZI KİTAPLARLA BULUŞTURDUK

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Elazığ Her Yerde Okuyor Projesi ile çocuklarımızı kitaplarla buluşturduk. Projenin gelişim süreci içerisinde de aralarında güçlü bir bağ kuracağımıza ve kitaplarla dost öğrenciler yetiştireceğimize inanıyorum. Proje ile ilgili olarak aldığımız geri dönütlere gelince aldığımız veriler kampanyanın ne denli başarılı olduğunu da bizlere göstermeye başlamıştır. Projenin ilk yılında okullarımızda öğrenci ve personellerimiz 1 Milyon 325 kitap ve 113 Milyon 597 bin sayfa okuma yapmışlardır. Bu rakamlar okullarımızda kurulan Okul Kitap Okuma Komisyonları tarafından tespit edilerek müdürlüğümüze gönderilen rakamlardır. Ayrıca Elazığ Her Yerde Okuyor Projesinin öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından kabul görüp görmediğini tespit amacıyla anket çalışmaları yapılmıştır. Anket sonuçlarına göre öğrencilerimizin % 96’sı projeyi olumlu ve faydalı bulmuş, %92’si projenin kendilerine okuma alışkanlığı kazandırdığını ifade etmiştir.” diye kaydetti.

Program hediyelerin dağıtımı ile son buldu.