Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Karşıyaka Mahallesi’nde yıllardır çözülemeyen Kentsel Dönüşüm sorununun çözüme kavuşturulduğunu duyurmuştu.

VATANDAŞLAR: BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yapılan bu açıklamanın ardından Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların yüzleri gülmeye başladı. Birçok kişinin kendilerine söz verdiklerini ama sözlerin yerine getirilmediğini hatırlatan vatandaşlar, “Elazığ Belediye Başkanımızı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun. Seçim dönemi geldi bize söz verdi. Sözünü unutmadı ve yerine getirdi. Kendisine çok duacıyız. Mahallemiz adına çok teşekkür ediyoruz” dediler.

MUHTAR DEMİRBAŞ: BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ruhi Demirbaş, “Bize söz verdi, sözünde durdu. 8 ay içerisinde biz sık sık görüştük. Allah yüz bin defa razı olsun. Vatandaşlarımız hep gariban insanlar, doğalgazımı yok. Aydınlatmamız yok. Vatandaşlarımız mağdurdu. Burası Elazığ’ın aynası. Şehrin giriş noktası. Başkanım gerçekten büyük bir adım attı. Elazığ bir yana Karşıyaka bir yana. Bu proje bizim için büyük bir avantaj. Amcalarımızın evlerin biraz daha büyük olmasını talep ediyor. 100-120 metre olmasını istiyorlar. Başkanımızdan son isteğimiz bu. Biraz daha büyük olsa vatandaşımız rahat edecek” dedi.

PROJE KAPSAMINDA 468 KONUT YAPILACAK

Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen 50 hektarlık alan içerisindeki 6 hektarlık bölgede bulunan 331 konut yıkılacak, yerine yeni konutlar yapılacak. Yıkılacak konutların yerine 402 adet 2+1, 66 adet 3+1 olmak üzere toplam 468 konut, 31 adet de iş yeri yapılacak.

VİDEO