Kasıman Vakfı’nın açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Açılışa AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Kasıman Vakfı Başkanı Murat İnce, Karakoçan Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya, ETSO Eski Başkanı İdris Alan, Kasıman Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Av. İzzetin Demir ,Av. Abdulkerim Yeşilkaya, Mehmet Emin Yeşilkaya, Rasim Erol, Ramazan Yıldırım ile Kasıman Vakfı Mütevelli Heyeti Üyelerinden Mehmet Emin Yeşilkaya, Fatih Demir ve davetliler katıldı.

GÜRGÖZE: BİRÇOK İLİNDE ÇOK SAYIDA MENSUPLARI BULUNMAKTADIR

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’de, “Bugün İslam beldelerinin çoğunda eğer bizim izlerimiz varsa bunlar kurulan yaşatılan destek verilen vakıflar sayesinde olmuştur o nedenle bugün özellikle Kasıman aşiretinin bu şekildeki örgütlenmesini,  sivil toplum kuruluşu haline gelmesini son derece önemli bulduğumu ifade ediyor. Kasıman aşiretininim başta Palu Gökdere ve bölgesindeki köylerde merkezi olmak üzere Palu Kovancılar ve karakocan başta olmak üzere Elâzığ’ımızda ve ülkemizin birçok ilinde çok sayıda mensupları bulunmaktadır” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE OLAN BİR OLAYDIR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise, “Vakfın hem Kasımanlılara hem de Elazığlılara ciddi katkı sağlayacağının altını çizerek “Murat bey ve arkadaşları, yönetim kurulu üyeleri, çok güzel bir fikri ortaya koyarak bugün ete kemiğe bürünerek vakfın binasının açılışını yapıyoruz. Tabi biz Yaradılanı Yaradandın ötürü seviyoruz. Zazasıyla Türküyle Kürdüyle Çerkeziyle ile bir Milletiz Bu vakıfta inşallah hem Kasımanlılara ciddi manada destek sağlayacak eğitimden kültüre, sanata her alanda katkı sağlayarak aynı zamanda ilimiz tüm mensuplarına yardım edecek vakıf medeniyeti bizim kültürümüzde olan bir olaydır” diye kaydetti.

AĞAR: BÜTÜN ÇALIŞMALARA BİZDE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, “Murat abi hakikaten senelerdir babamla beraber yürüdüğü yollar dolayasıyla bizim ailemize yapmış olduğu dostluktan dolayı benim gençliğimden beri her zaman örnek aldığım çok değerli bir abimdir. Kendisinin ve değerli üyelerinin bu değerli aileyi bir vakıf altında toparlayabilmesi Elâzığ’da ve Türkiye’de daha organize olabilmesi gerçekten önemli bir adımdır Elâzığ’da merkez olarak bu seçtikleri yere bizlerde gerek partimiz olarak gerekse hemşerilerimiz olarak sık sık ziyaret edeceğiz ve kendi istekleri doğrultusunda faydalı olabilecek bütün çalışmalara bizde katkı sağlayacağız”  ifadelerini kullandı.

İNCE: VAKFIMIZIN EN BÜYÜK ÖNCELİĞİ ÖĞRENCİLERİMİZ OLACAKTIR

Kasıman Vakfı Başkanı Murat İnce ise, kendilerini yalnız bırakamayan davetlilere teşekkür ederek, Vakfımızın en büyük önceliği öğrencilerimiz olacaktır” dedi.

DEMİR: BAŞLANGIÇ NOKTASI OLARAK YERİMİZİ AÇTIK

Kasıman Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. İzzettin Demir ise, “Kasıman ailesi olarak dayanışma, kaynaşma ve yardımlaşma adına yaptığımız bu çalışmanın başlangıç noktası olarak yerimizi açtık. Çalışmalara imza atarız. Yönetim kurulu olarak kendimize bazı hedefler belirledik. Kısa ve uzun vadede çalışmalar olacak. Çalışmalarımızın temelinde aile mensuplarına yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşma temel noktamız olacak. Şu anda düşündüğümüz şey aile mensubu olupta şuan eğitim noktasında ekonomik durumu zayıf olan insanlara burs vermek. İlk çalışmamız öyle olacak” dedi.

YEŞİLKAYA: BU İLİN İLERLEMESİ İÇİN KATKILAR SUNACAK

Kasıman Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Abdulkerim Yeşilkaya, “Kasıman Vakfının bugün Genel Merkez binasını açtık. Vakfımızın öncelikle yöremize, Elazığ’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel hizmetler yapacak bu vakıf. Eğitimde, sağlıkta, kültürde bu ilin ilerlemesi için katkılar sunacak. Bütün katılanlara teşekkür ediyorum” diye kaydetti.