Elazığ firması Sezgin Motor ile Katarlı yatırımcılar arasında Elazığ Valiliğinde iş protokolü yapıldı.

Katarlı yatırımcılar Elektrikli Motor Fabrikasının yüzde 60’ını satın almak suretiyle Elazığ’a gelerek; Elazığ firması Sezgin Motor ile iş protokolü imzaladı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında Elazığ Valiliği’nde gerçekleşen toplantıya Flora Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bader Alsaeed, Bader Motor Teknolojileri Yönetim Kurulu Üyesi Nezar Kaptan ve Sezgin Motor Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin katıldı.

Gerçekleştirilen bu iş protokolü ile elektrikli araç motorlar başta olmak üzere İHA Motoru, helikopter motoru, asansör motoru gibi ürünler üretilecek.

Katarlı firma bu sözleşmenin daha ilk adım olduğunu, yatırımların devam edeceğini belirterek, bundan sonra da beyaz eşya üretimi olmak üzere diğer sektörlere de girmek istediklerini kaydetti.

Sezgin Motor tarafından yapılan açıklamada da, Katarlılar ile imzalanan iş protokolünün amacının, Elazığ’ın uluslararası arenada söz sahibi olmasını gerçekleştirmek olduğu bildirildi. Ayrıca Sezgin Motor ve Katarlılar arasındaki iş protokolünün süresiz olarak imzalanacağı belirtildi.

“TARIM VE BESİCİLİK ALANINDA YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNEN BİR GRUP VAR”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Katarlılarla iş protokolü için bir araya gelinen toplantıda yaptığı konuşmada,  Flora grubun Türkiye’ye yeni geldiğini belirterek, “İnşallah ilk yatırımları Elazığ’a olacak. Dolayısıyla bu açıdan Elazığ şanslı. Bu açıdan mutluyuz. Yatırım yapmaları ilimizin, ülkemizin katma değeri açısından önemli. Elektrikli araç motorların kullanıldığı bütün alanlarda, ilimizin teknolojik alt yapısı açısından da önemli. Ayrıca hem bu sektörde hem de tarım ve besicilik alanında yatırım yapmayı düşünen bir grup var” dedi.

“ELAZIĞ POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİRMEYE BAŞLADI”

Vali Kaldırım yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: “Sezgin Motor Yönetim Kurulu başkanı Muzaffer Sezgin Bey burada ARGE merkezinin fabrikasını kurdu. Üniversite ile çalışıyor. Bunu yeni nesillere aktırmış oluyor. ARGE Yapıp yeni ürünler geliştiriyor. Geleceğin sektörün de ciddi faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu ürün aynı zamanda stratejik bir ürün. Elazığ’ın bu tür yatırımlar için geldiğimizden beri vurguluyoruz önemli bir cazibe merkezi potansiyeli var. Yavaş yavaş bunu sağlıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Bu yeni nesil bir alan. Stratejik alana yatırım yapması önemli.  Hayvancılık alanında, besicilik alanında da sözleşmesini yapmış olacağız. Elazığ potansiyelini değerlendirmeye başladı. Elazığ gerçekten huzurlu bir şehir. Teknolojik alt yapısı, ARGE alt yapısı, TEKNO kenti ile birlikte teknik ve mesleki düzeyde güçlü bir alt yapısı var. Dünyada bilişim alanda ilk 10’a giren sayılı bir yer.

“ELAZIĞ, YATIRIM İÇİN TERCİH EDİLİR BİR İL HALİNE GELİYOR”

Huzurlu bir kent. Yaşam standartları yüksek, tarihi derinliği olan bir şehir. Turizm sektörü gelişmiş, yatırımcılar için cazip bir yer haline geliyor. İkinci pisti yapılıyor. 4. sanayi bölgesi yapılıyor. Kargo taşımacılığı noktasında iyi yere geliyor. Ulaşım alt yapımız çok iyi. Tren yolu var. Oto yollar çok iyi. Lojistik için çalışmaya başladık. Elazığ, yatırım için tercih edilir bir il haline geliyor.

“ELAZIĞ MİLLİ YERLİ YATIRIMLARDA ÜRETİMLERİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI”

Özellikle biz katma değeri yüksek, yeni nesil sektörlere yatırımı çok önemsiyoruz. Ülkemizin yerli otomobil yapma ve milli motosiklet çalışması var. Yerli yazılımlara, milli üretimlere son derce önem veren bir ülke. Muzaffer Sezgin Bey’in ciddi deneyimi olması bizim için önemli. Elazığ bu tür milli yerli yatırımlarda üretimlerin önemli bir parçası. Bu Bader Beyle yapılan işbirliği çerçevesinde yerli motosiklet, otomobil diğer bütün alanlar da önemli parçasını üretmeye taliptir.

“ELAZIĞ YERLİ ÜRETİME KATKI VERDİĞİ İÇİN MUTLUYUM”

Elazığ’ın yatırım merkezi haline gelmesi beni çok mutlu ediyor. Yerli üretime katkı verdiği için ilimiz adına mutluyum. Şehrimiz yatırım odaklı çalışan bir şehir. Belediyelerimizle, Ticaret Odasıyla, STK’larıyla birlik içinde, yatırım odaklı çalışan bir şehiriz. Biz yatırımcının her türlü sorununda yanındayız. Desteklemeye hazırız. Her türlü sorunu, isteği karşılamaya; bürokraside yaşanan sorunlarda yardımcı olma noktasında yanındayız.

“MUZAFFER BEY ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER”

Muzaffer beye teşekkür ediyorum. Bizim için önemli bir değer. Nezar Bey de hayvancılıkla, besicilik anlamında yatırım düşünüyor. Bader Bey başka sektörlere de yatırım yapmak istiyor. Biz potansiyelleri, doneleri kendisine sunacağız. Yatırımlar bu şekilde sınırlı kalmayacak. En vatanperver insanları burada bulacaksınız. Dünyanın en kaliteli, en iyi, en misafirperver, en çalışkan ve milli ve manevi değerlerine bağlı insanları burada bulacaksınız.

“DÜNYA ÖLÇEĞİNDE BİR PAZAR HEDEFLENİYOR”

Bu alanın pazarı çok geniş. Burada sadece Katar, Türkiye ölçeğine bakarsak yanılırız. Bütün sektörlere hitap edecek ciddi bir pazarı olan bir alan. Dünya ölçeğinde bir pazar hedefleniyor. Bütün dünyaya hitap edecek bir yatırım olacak. Var olan bir üretim tesisi var, yeni yatırımlarla yeni tesisler gelişecek. Sürekli gelişecek bir alan. Adım adım ilerlemek doğru bir yaklaşım. Bütün alanlarda çok önemli yatırım olacak. Elazığ’ımız, ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.”

“ELAZIĞ’A YENİ TEKNOLOJİLER GETİRECEĞİZ. BU SADECE BAŞLANGIÇTIR”

Bader Motor Teknolojileri Yönetim Kurulu Üyesi Nezar Kaptan ise yaptığı konuşmada, Elazığ’da olmaktan çok memnun olduğunu dile getirerek, “Evimde gibi hissediyorum. Bu ilk yatırımım. Yatırımlar devam edecek. Sadece paraya yatırım yapmıyoruz. Biz uluslararası çalıştığımız için diğer ortaklarımla da Elazığ’a yeni teknolojiler getireceğiz. Adım adım ilerlemeyi tercih ediyoruz. Bu sadece başlangıçtır diğer sektörlerle de burada bulunacağız. Herkese teşekkür ederim. Özellikle Muzaffer Beye ve Vali beye” dedi.

Sezgin Motor Yönetim Kuru Üyesi Muzaffer Sezgin de açıklamasında, “Bizi ağırladığını teşekkür ederiz. Sayın valimizin bizi destekleri ile böyle yatırım kazandırdığı için teşekkür ederiz” dedi.

Sezgin, ayrıca önümüzdeki günlerde Japonya’dan Nıssan fabrikasının Elazığ’a geleceğini söyledi. Sezgin, Nıssan firmasının elektrikli araç motoru için görüşmeye geleceklerini ifade etti.