Fırat Üniversitesi Teknogirişim Akademisi tarafından TÜBİTAK desteği ile düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayanlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Fırat Teknokent Prof. Dr. Nuri Orhan Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Proje Koordinasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, Teknogirişim Akademisi Proje Yürütücüleri Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Er, Dr. Öğretim üyesi İlyas Somunkıran, girişimcilik eğitimine katılan öğrenciler ile davetliler katıldı.

“AR-GE BİRİMİ İLE BELLİ BİR SEVİYEYE ULAŞTI”

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Fırat Üniversitesi’nin Teknokenti ile Proje Destek Ofisi ile birçok Ar-Ge birimi ile belli bir seviyeye ulaştığını belirterek, Fırat Üniversitesi olarak öğrenci sayısıyla değil de, başarılı mezunları ile övünün bir Üniversite olmak istediklerini söyledi.

“BU KONUDA ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Bugün Üniversitede 396 girişimci öğrencinin Teknogirişim Akademisi eğitimine katıldığını belirten Prof. Dr. Hasar, “Girişimciliği sadece Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinde değil, diğer tüm bölümlere yaygınlaştırma konusunda çalışmalarımız var. Öğrencilerimizin kesinlikle girişimci bir ruha sahip olmaları gerekiyor. Türkiye geneline baktığımızda artık gençlerde girişimcilik ruhunun artığını görüyoruz. Bunun yanında Ar-Ge Merkezlerini konuşmaya başladık. Elazığ’da ve bölgemizde girişimci sayısının artmasıyla artık diğer teknik alt yapılarıyla birlikte Ar-Ge Merkezleri hızla artacak. Bizde Üniversite olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

“UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ”

Konuşmaların ardından Teknogirişim Akademisi tarafından TÜBİTAK desteği ile düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.