Kavşakla İlgili Yapılan Halk Oylamasının Sonuçları

Elazığ Belediyesi tarafından 22 Mayıs tarihinde başlatılan ve 24 Mayıs Cuma günü sona eren Orduevi Katlı Kavşağıyla ilgili halk oylamasının sonuçları belli oldu. Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağının üst kısmının mevcut durumunda kullanımına devam edilmesi kararı alındığını tüm kamuoyuna bildirir, sürece katılımlarından dolayı tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Kavşakla İlgili Yapılan Halk Oylamasının Sonuçları

Elazığ Belediyesi; Orduevi kavşağı olarak bilinen Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağı’nın üst kısmının yıkılıp yıkılmamasıyla ilgili halk oylaması başlatmıştı.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Ali Rıza Septioğlu Bulvarı, Adnan Orakçıoğlu Caddesi ve Şeyh Şamil Bulvarını kapsayan üst geçidin yıkılıp yıkılmayacağına oylama sonucuna göre karar verilecek” denilmişti.

EVET 1133, HAYIR 806 OY

22 Mayıs Çarşamba günü başlayan ve 24 Mayıs Cuma günü sona eren halk oylamasının sonuçları belli oldu.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan halk oylamasında; 1983 kişi oy kullandı. 1133 kişinin evet yıkılsın oyu verdiği halk oylamasında 806 kişi hayır yıkılmasın oyu verirken, 44 kişi ise çekimser kaldı.

ELAZIĞ BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları öncülüğünde Gönül Belediyeciliği sloganıyla başlattığımız çalışmalarımız neticesinde vatandaşlarımızdan gelen talepleri ilk günden itibaren dikkate alıyor, vatandaşlarımızın belediye yönetimine katılımını en üst seviyede sağlamak için gayret sarf ediyoruz. Bu kapsamda Rüstempaşa ve Mustafapaşa Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan, esnaf ve vatandaşların seçim süreci boyunca düzenleme yapılması yönünde talepte bulunduğu Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağının üst kısmıyla ilgili 22-23-24 Mayıs tarihleri arasında Halk Oylaması yapılmış, yapılan Halk Oylamasının sayımı Rüstempaşa, Mustafapaşa ve Sanayi Mahallesi muhtarlarının gözetiminde gerçekleştirilmiştir. Yapılan sayım neticesinde 1983 oy kullanıldığı, oyların 1133’ünün Evet, 806’sının Hayır, 44’ünün ise çekimser kullanıldığı belirlenmiştir.

“MEVCUT DURUMUNDA KULLANIMA DEVAM EDİLECEK”

Bölge nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında yapılan Halk Oylamasına katılımın çok düşük olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca, Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağının üst kısmından geçen araç sayısının belirlenmesi için Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait araç sayım cihazlarıyla ölçüm yapılmış, çıkan sonuçlarda köprüden günde ortalama 3500-4000 aracın geçtiği, araç geçiş sayısının bölge halkının önceden ifade ettiği sayıdan fazla olduğu tespit edilmiştir. Tüm bu gelişmeler ışığında Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağının üst kısmının mevcut durumunda kullanımına devam edilmesi kararı alındığını tüm kamuoyuna bildirir, sürece katılımlarından dolayı tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 01:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
belliydi
belliydi - 5 yıl Önce

zaten yıkılmayacağı belliydi.halka niye sordunuz o zaman?halka sormadan önce günde ortalama kaç araç geçtiğini ölçemediniz mi?

aynen
aynen @belliydi - 5 yıl Önce

Birde çok demokratiklermiş gibi halka soruyolar hey Allahım ya.en baştan beri inanmıyordum zaten yıkılacağına. yaşanılmaz bir hal aldı son yıllarda. Başka şehire yerleşmeyi düşünüyorum artık.bu kadar yeter

Atakan
Atakan @belliydi - 5 yıl Önce

Bunlar bir şey yapamazlar.Yıllardır memleketi sağ partiler yönetiyor memleketin geldiği durum ortada işte.Şu bir gerçekki bu memlekete demokrat bir adam lazım.Demokrat bir adam olacakki bu gibi çirkin ucube yapıları yapmayacak,yapmayınca yıkılma gibi bir durum söz konusuda olmayacak.Ben demiyorum,yapılan araştırmalara göre CHP belediyelerinin olduğu şehirlerde yaşam şartları daha yüksek.CHPyi beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bu bir gerçek.Siz sanıyor muydunuz AKPli olan bir başkanın yaptığı şu estetik yoksunu gereksiz köprüyü,bir başka AKPli başkanın yıkacağını?Yok öyle bir şey.Maksat iş olsun diye halka sordular.Halkta gitmiş oy kullanmış.Demiyorki " yahu bu köprüyü yapan hangi parti?O ki köprünün yıkılmasını istiyorum,ee son seçimde niye ben AKPye oy verdim?"Sevgili Elazığlılar bu seçimi belediye başkanı seçerken yapacaktınız,şimdi evet oyu kullansanız ne olacak kullanmasanız ne olacak?

ali han çelik
ali han çelik @belliydi - 5 yıl Önce

inanki ben yazacaktım sen benden önce yazmışsın ağzına sağlık...

BİLMEM AĞLASAM MI AĞLAMASAM MI?
BİLMEM AĞLASAM MI AĞLAMASAM MI? - 5 yıl Önce

TAM BİR GELİŞMİŞ İLÇE OLARAK YÖNETİLİYOR CANIM ELAZIĞ DİYECEM AMA ÇOK İLÇE VAR BİZDEN DAHA GELİŞMİŞ. O YÜZDEN ÇOK GELİŞMİŞ BİR KÖY OLDUK. HARAM OLSUN ŞEHRİN YÖNETENLERİNE, BÜROKRATLARINA, YAĞMALAYIP SÖMÜREN MÜTEAAHHİTLERİNE VE DİĞER HIRSIZLARINA.

Sülüman Bey
Sülüman Bey @BİLMEM AĞLASAM MI AĞLAMASAM MI? - 5 yıl Önce

bence o saydığınız kişilre helal olsun.niye diyeceksiniz çünkü o kişiler kendi başlarına gelmediler oraya. elazığ halkı seçti. ve ard arda seçti. yaşanılanlardan hiç ders almadı.yine olsa yine seçecek. insanlar bilinçlenmediği sürece bu böyle gider.herkes hak ettiği şekilde yönetiliyor.

ahmet
ahmet - 5 yıl Önce

tribün lideri edasıyla şehir yönetilmez. görünen o ki bir beden fazla gelmiş başkanlık.

Cemal
Cemal - 5 yıl Önce

Yapılması yanlıştı. Ancak yıkılması da bir okadar yanlış olurdu. Burada illa birşey yıkılacaksa orayı daraltan binalardan birkaçı harcanacak parayla kamulaştırılıp yıkılsın. Memleketin onlarca çözüm bekleyen sorunu varken yapılırken de öncelik değildi yıkılmasıda öncelik değil, akıl mantık sağduyu galip geldi büyük bir israf önlendi.

ÖZTÜRK
ÖZTÜRK - 5 yıl Önce

Halkın almış olduğu karar daha önemli değil mi? Halk oylaması neden yapıldı, süs için mi?

Mehmet Görateş
Mehmet Görateş - 5 yıl Önce

babayı aldınmızmmı

Enes
Enes - 5 yıl Önce

O yikilmasinisi isteneyen Geri zekali kac kez gecmic oradan acaba benim bildigim sadece 10 Esnaf Dükkan kapatti orda


SIRADAKİ HABER

banner137