Kavurucu Sıcaklar Geliyor!

Uzun süredir Elazığ’ı etkisi altına alan yağışlar yurdu terk ederken beraberinde kavurucu sıcaklar geliyor. Hafta genelinde nasıl bir hava hakim olacak?

Kavurucu Sıcaklar Geliyor!

Ramazan’da havalar serin gidiyor dedik bu durumdan çokta memnun olduk. Oruçlar tutuldu, az susadık derken kavurucu sıcaklıklar Elazığ’ı etkisi altına aldı.

Peki önümüzdeki hafta boyunca hava nasıl olacak?

ERDOĞAN: SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE OLACAK

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “1 hafta boyunca mevsim normallerinin üstünde olacak. Hatta gündüz sıcaklıklarımız 5-6 derece üzerinde olacak, gece en düşük sıcaklıklarımız ise 2-3 derece üzerinde olmasını bekliyoruz. Hafta boyunca özellikle hava açık az bulutlu olarak geçecek, hafta sonuna doğru ülkemizi etkileyen bir yağış sistemi var. O bölgemizi etkilemeyecek yalnız bölgemizin özellikle kuzey kesimlerinde, Tunceli’nin kuzey ilçelerinde, Ovacık Pülümür gibi, bir de Bingöl’ün Doğu ilçelerinde parçalı bulutlu bir hava yapmasını bekliyoruz. O yörelerimizde kısa süreli sağanak yağışlar olabilir ama bölge genelinde yağışsız bir periyot bekliyoruz. Sıcaklıklarda mevsim normallerinin üzerinde olacak, vatandaşlarımız gündüz sıkılacaklar özellikle Ramazan ayından dolayı” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: SICAK HAVANIN DEVAM ETMESİNİ BEKLİYORUZ

“Bölge genelinde çok önemli bir yağış beklenmiyor” diyen Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Önümüzdeki periyotta çok önemli bir yağış sistemi beklemiyoruz. Muhtemelen Mayıs Ayı’nın yağışsız bir şekilde tamamlanmasını tahmin ediyoruz diyelim. Şu an için. Çok kuvvetli bir yağış sistemi görünmüyor. Özellikle 30 dereceleri görmeye başladık. Mevsim normallerimiz 22-23 derece civarlarında olması lazım iken Mayıs içerisinde 30 dereceleri göreceğimiz yerler olacak ve bu 28-30 derece arasındaki sıcaklığın devam etmesini bekliyoruz. Bu birkaç gün içerisinde yaşadığımız sıcaklıklar belki hafta sonunda hava biraz bulutlu olur, 28-29 dereceyi göreceğiz ama bu sıcak havanın devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2019, 18:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137