Kaya Karakaya Fen Lisesi’nde “Tanışma Ve Dayanışma Yemeği”

Kaya Karakaya Fen Lisesi Okul Aile Birliği tarafından “Tanışma ve Dayanışma” yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’da katıldı.

Kaya Karakaya Fen Lisesi’nde “Tanışma Ve Dayanışma Yemeği”

Akgün Otel’de Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi okul aile birliği üyeleri tarafından “Tanışma ve Dayanışma” yemeği düzenlendi.

Düzenlenen yemeğe Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.Düzenlenen yemeğe Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.Düzenlenen yemeğe Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

ÇELİK: İSTENİLEN DÜZEYDE VE SAYIDA OLDUĞUNUN BİR GÖSTERGESİDİR

Kaya Karakaya Fen Lisesi hakkında bilgi veren Kaya Karakaya Fen Lisesi Okul Müdürü Yadin Çelik, “Okul-veli iş birliğinin daha da arttırılması, velisiyle, öğretmeniyle, öğrencisiyle daha fazla birlik ve beraberliği de sağlamak açısından bu tür organizasyonların çok önemli bir rol aldığını, bugün bende sizlere bu etkinliğin Karakaya Fen Lisesi’ne katkısını, kalitesine ne tür katkı sunacağını, okulumuzla ilgili bazı somut verileri sizlere arz edeceğim. Bu okul 1999 yılında açılmış, 20 yıllık mazisi olan, bugüne kadar 17 dönem mezun veren, 431 öğrencisi, 32 öğretmeni, bin 2 tane mezunu olan köklü bir başarılı okulumuzdur. İlimiz LGS sınavlarında sıralamada Türkiye dokuzuncusu olmuştur. Türkiye’de en iyi 100 lise arasında bir okulumuzdur. Kültürel faaliyetler noktasında her zaman öğrencilerimizin istedikleri etkinlikler ve çalışmalar düzenlenmiştir. Sportif faaliyetlerde satrançtan tutun, voleyboldan tutun diğer etkinliklerde dereceler alınmıştır. Kısacası şunu belirtmek istiyorum; adı Fen Lisesi’de olsa sosyal aktivitelerde üst düzeyde bir okul olduğumuzu ve bu faaliyetlerin istenilen düzeyde ve sayıda olduğunun bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: CAZİBE MERKEZİ OLMAYI HEDEFLEYEN BİR ŞEHİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığ’ımız insanıyla markalaşmış, kültürüyle, sanatıyla markalaşmış, tarihinde markalaşmış ve son dönemde de gelişen ekonomisiyle markalaşan, marka üreten bir şehir. Artık sadece bölgesinde vizyonuyla, hedefiyle, stratejileriyle bir şehir olmayı arzulayan bir şehir değil ve onun yanında uluslararası AVM’ye açılan, dünyada önemli bir marka şehir olmayı hedefleyen önemli bir cazibe merkezi olmayı hedefleyen bir şehir. Bu hedefleri yürürken dersini iyi çalışmak, konuları iyi bilmek, hedefleri iyi koymak, stratejileri iyi koymak, tematik çalışmak ve rekabetinden gerektiği şartları yerine getirmek kadar en önemli kaynak olan insan kaynağını diri tutmak, sağlam tutmak, iyi yetiştirmek, donanımlı, nitelikli hale getirmek çok önemli” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: ELAZIĞ’DA KALİTELİ YENİ NESİLLER ÇIKACAĞINDAN EMİNİM

Elazığ Valisi Kaldırım, “Elazığ’ın hep insan kaynağıyla, insan varlığıyla övünürüz. Vatana, millete, bayrağa bağlılığıyla övündüğümüz bir şehir. Ama günümüzde bundan daha önemli bir konu da bu insan kaynağını nasıl yetiştirdiğimiz, nasıl değerlendirdiğimiz ve nasıl şehirlerin, ülkelerin, sektörlerin hangi alanda faaliyet gösterecekse o alanda donanımlı hale getirdiğimizle alakalıdır. Ben buradan özellikle Elazığ’dan çok donanımlı, kaliteli yeni nesiller çıkacağından eminim. Çocuklarımızı ahlaklı, değerleriyle bütünleşen, tarihini bilen nesiller olarak yetiştirmek bir yandan da geleceğe hazırlamak, dünya rekabetine çıkarken onları da bir dünya insanı haline getirmek, global değerlerle de donatmak. Biz hem değerlerimize sahip olacağız, hem ahlaklı, donanımlı, nitelikli, ahlaki değerlerle donanmış nesiller yetiştireceğiz hem de aynı zamanda dünyayı çok tanıyan, çok iyi okuyan ve çok donanımlı nesiller yetiştireceğiz” dedi.

KALDIRIM: ÇOK KALİTELİ EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRENCİ GÖNDERİYORLAR

Vali Kaldırım, “Okulumuz başarılı, tebrik ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Ama bu yeterli değil. Oradaki on dokuzunculuk yeterli değil. İnşallah hedefimiz onunculuk olsun. Türkiye şampiyonları var özellikle TÜBİTAK yarışmalarında inşallah dünyada başarıları gelsin. O nitelikte de Türkiye’nin çok kaliteli okullarına, üniversitelerine, eğitim kurumlarına öğrenci gönderiyorlar. İnşallah dünyada da sayılı, nitelikli, göğsümüzü kabartan bilim adamları, ekonomistler, yazılımcılar, yöneticiler yetiştirecekler. Bundan da eminim” ifadelerine yer verdi.

Program daha sonra müzik dinletisi ve halk oyunları ile devam etti.

Ardından da Kaya Karakaya Fen Lisesi öğrencileri hazırlamış oldukları koro ile hünerlerini sergilediler.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2019, 15:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137