Kaya Karakaya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne başvurular 14 Eylül tarihinde başlıyor.

Başvuruların 26 Eylül tarihine kadar devam edeceğini ifade eden Kaya Karakaya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Okul Müdürü Ahmet Sağlam, okulun resim, müzik bölümleri ve spor lisesine özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacağını söyledi.

SAĞLAM: BÜTÜN BÖLÜMLERE KIZ ERKEK FARK ETMEKSİZİN ALIM YAPILACAK

Okul Müdürü Ahmet Sağlam, “ Resim bölümünde 10, müzik bölümünde 19, spor bölümünde 16 boş kontenjan bulunmaktadır. Bütün bölümlere kız erkek fark etmeksizin alım yapılacak. Okulumuzda pansiyon bulunmaktadır. Başvurular tamamlandıktan sonra öğrenciler 27-28-29 Eylül tarihlerinde yapılacak olan özel yetenek sınavına alınacaklardır. Özel yetenek sınavına girecek olan öğrencilere randevu oluşturularak veliler bilgilendirilecektir. Ayrıca sınav programı ve tüm açıklamalar okulun web sayfasında yayınlanacaktır” dedi.

Resim Bölümü Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatih Karakaya, bölüm hakkında bilgiler vererek, öğrencilerini beklediklerini söyledi.

KARAKAYA: BİRÇOK GÜZEL SANATLAR İLE İLGİLİ TEMEL TEŞKİL EDEN DERSLER VERİLMEKTE

Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatih Karakaya, “ Özellikle grafik eğitimi, dijital sanatlar eğitimi, desen eğitimi gibi birçok güzel sanatlar ile ilgili temel teşkil eden dersler verilmekte. Bizim ana gayemiz buradan          -Elazığ’ı duygu düşünce ve sanat platformunda ifade edebilecek yeni genç nesillerin yetişmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

Müzik Bölümü Keman Öğretmeni Haluk Yılmaz da bölümde okuyan öğrencilerin birçok alanda kendilerini geliştirdiklerini ifade etti.

YILMAZ: YETENEKLERİNE, FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNE, İLGİLERİNE GÖRE BAZ ALINARAK EN İYİ ENSTRÜMANLAR BELİRLENİR

Keman Öğretmeni Haluk Yılmaz, “ Okulumuzda eğitimlerine başlayan öğrenciler yeteneklerine, fiziksel özelliklerine, ilgilerine göre baz alınarak en iyi enstrümanlar belirlenir ve lise dönemleri boyunca bu enstrümanlarda gelişirler” dedi.

Kaya Karakaya Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Eyüp Genç, bu yıl 16 kontenjanın boş kaldığını ifade ederek, öğrencilerin üniversite sınavlarında da alan tercihlerinde ek puan aldıklarını kaydetti.

GENÇ: ÇOCUKLAR HEM SÜPER LİGLERDE VEYA 1. LİGLERDE OYNAMA FIRSATI KAZANMIŞLARDIR

Beden Eğitimi Öğretmeni Eyüp Genç, “ Öğrencilerimiz özel yetenek ile alınıyor her yıl. Bu yıl 16 tane boş kontenjanımız kaldı tekrar bu ayın sonunda sınav ile 9. Sınıfta başlatacağız. Çocuklar hem Süper Liglerde veya 1. Liglerde oynama fırsatı kazanmışlardır” dedi.