Gözü kulağı, TOKİ konutlarında olanlar dikkat!

Tüm İşçi Emekliler Derneğinin TOKİ Konutları için çalışmaları devam ediyor…

“HÜKÜMETİMİZ DE BUNA DESTEK VERDİK”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tüm İşçi Emeklileri Dernek Başkanı Mehmet Kayabaş, “ 2012 yılından beri ilimizde bir TOKİ için emekliler derneği olarak biz büyük bir çaba gösterdik. Hükümetimiz de buna destek verdik. En son 2015 yılında hükümetimiz açıklama yaptı, emeklilere ve dar gelirlilere konut yapımız için. Biz dernek olarak bize talepte bulunanların kayıtlarını aldık valiliğimize verdik. Yapılmasında katkısı olan o dönemin Valisi Murat Zorluoğluna, belediye başkanımıza, milletvekillerimize, görsel ve yazılı basınımıza teşekkür ediyorum ”ifadelerine yer verdi.

KURA TARİHİ BELLİ OLDU

TOKİ Konutları kuralarına katılmak için başvuru süreci başladı. Tüm İşçi Emekliler Dernek Başkanı Mehmet Kayabaş, “85 konutumuzun, Zafran ve Çaydaçıra kentinde kuraları çekildi. Mart 15 ve Mart 30 arasında derneğimize üye olan, dar gelirli emeklilerimiz ve çocukları bin lira bankaya para yatırarak kuraya girecekler. 10 Nisanda da kura çekimi olacak.363 konutumuzun Nisanın 10’unda kurası çekilecektir ”dedi.

KAYABAŞ BİR MÜJDE DAHA VERDİ

TOKİ kuralarının 10 Nisan Salı günü çekileceğini söyleyen Kayabaş, müjdeli bir haber vererek, “Mart 15 ve Mart 30’a kadar biz emeklilerimize SMS yolu ile bilgi vereceğiz. Halk Bankasına bin lira yatıracaklar. 2+1’ler bin lira 3+1’ler iki bin lira para yatıracaklar. Hangisini tercih ediyorlarsa. Nisanın 10’undada TOKİ para yatırıp kuraya girmek isteyenleri SMS yolu ile davet edecek sonrada noter huzurunda kura çekilecek. İnşallah hak edene çıkar. Hayırlı uğurlu olsun ilimize ve bölgemize. Yeniköy’ün orada 1200 konutunda 8.ayda temeli atılacak duyurmuş olalım”diye konuştu.