Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, emeklilerle ilgili sorunlarını dile getirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Emeklilerin sorunlarının bulunduğu dosyayı Cumhurbaşkanının Özel Kalem Müdürü Tuncay Akkoyun’a teslim eden Kayabaş, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Elazığ’da Bizmişen Aşağı Holpenk Mahallesi’nde yapılacak olan 2. Etap 2.Bölge 665 TOKİ konutları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Kayabaş, yapımı tamamlanan 363 konutun kurban bayramından sonra hak sahiplerine teslimatının yapılacağını söyledi.

KAYABAŞ: EMEKLİLERİN HEPSİ AÇ

Cumhurbaşkanlığına yaptığı ziyaretle ilgili bilgilendirme yapan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği İl Başkanı Mehmet Kayabaş, “Emeklilerimize nereden ne koparabilirsek, ne alabilirsek o çalışmaların içinde olduk. En büyük en önemli olayımız hastaneler oldu. Hastanelerle ilgili çalışmalar yaptık. Köşke gittiğimizde Cumhurbaşkanımızın Özel Kalem Müdürü Tuncay Akkoyun Bey ile randevulaştık. Dosyamızı götürüp kendisine talep ettim. Dosyamızın içeriği emeklilerin talepleri. Özellikle hastanelerden katkı paylarına muaf tutulması, emeklilerimizin maaşları açlık sınırının %80’inin altında. En önemlisi buydu. Bunun dışında emeklilikte yaşa takılanlar vardı. Bunlara bir çözüm bulunmasını acil olarak talep ettik. Bunun dışında özel hastanelerin katkı payları %200’e varan bir yükselme oldu. Bunların dikkate alınması, bilhassa emekliler gerçekten çok mağdur. Devletimizin açlık sınırı diye bir yasası var açlık sınırı 2 bin 120 lira 3 kişilik bir çekirdek ailenin ama %80’i açlık sınırı altında maaş alıyor. Demek ki emeklilerin hepsi aç. Bunların en azından asgari ücrete çıkarılması. Bilhassa dul ve yetimlerin aldığı maaş çok sıkıntılı ve çok az. Öğrencisi olan ne yapacak veya kirada oturan ne yapacak? Bunlarla ilgili bir dosya taktim ettim” dedi.

KAYABAŞ: İLLERE GÖRE FİYAT BAZA ALINSIN

Elazığ’da yapılan TOKİ ile ilgili talepte bulunan başkan Kayabaş, “TOKİ ilimizde şu an gündemde olan en önemli konu. TOKİ’nin İstanbul’da bir inşaatına bir kamyon götürüldüğünde tahmin olarak 10 bin liraya mal oluyor. Büyükşehirde bu. Ama bizim ilimizde bin liraya bir kamyon kumu rahatlıkla nakliyesi, ocakla şantiye arası nakliyesi taşınabilir. Ama fiyatlar Elazığ’la İstanbul’un aynı tutulmuş. Ben bununla alakalı Cumhurbaşkanımıza, vekillerimize, yetkililere bizzat bildirdik. Çevre ve şehircilik bakanlığımıza da bildirdik. İllere göre fiyat baza alınsın”diye kaydetti.

KAYABAŞ: KİMİN EVİNDE 40 BİN LİRA PEŞİNAT VAR

TOKİ taksitlerinin fiyatlarının düşürülmesini söyleyen Başkan Mehmet Kayabaş, “Bugün bu son yapılan 665 konuttan 3+1’lerin taksitleri bin 200 lira ile 2 bin 200 lira. Kimse bunu ödeyemez. Sadece emekli değil, bir ailede 2-2 kişi çalışabilirse bunu ödeyebilir. 2 bin 200 lirayı hangi emekli veya hangi vatandaşın cebinde 40-50-60 bin lira peşinat var. Bunlarda birde 60 – 70 bin lira peşinat var. 2+1’lerde 40 bin lira. Kimin evinde 40 bin lira peşinat var? Eskiden altın birikimi vardı evlerde. Artık o kalmadı zaten hep erittiler” ifadelerini kullandı.  

KAYABAŞ: EMEKLİLERİMİZE BİR ŞEYLER VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUM

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği İl Başkanı Mehmet Kayabaş, “Son 5-6 gün önce çaya, şekere, tüpe, gaza %15 üzerinde zam geldi, emekliye %5 üzerinde zam verildi. El insaf diyorum. Burada taban hükümetten bir şey bekliyor. Onun için arada bir mesafe oluyor. Bu mesafeleri kaldıralım. Bir barış sağlansın. Emeklilerimize bir şeyler verilmesini talep ediyorum” açıklamlarını kaydetti.

KAYABAŞ: EMEKLİLERİMİZE DE YEŞİL PASAPORT VERİSİN

Emekliler için yeşil pasaport talebinde bulunan Başkan Kayabaş, “Bugün bazı kurumlarda çalışanlara yeşil pasaport veriliyor. Bazı emeklilerimizin yakınları yurt dışındalar. Emeklilerimize de yeşil pasaport verisin. Yurt dışına gitmek isteyen gider, devletimize de katkısı olur. Milletimize de bir faydası olur. Bizzat emeklilerimizin geçim konusuna mutlaka kaile alınmasını talep ettik. Özel Kalem müdürümüzün makamına gidip yazılı olarak dosyamızı verdim. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum” dedi.

KAYABAŞ: İLİMİZDEKİ TOKİ ÇOK YAKINDA 700 KONUTUN İHALESİNİ YAPACAK

700 konutun müjdesini veren Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği İl Başkanı Mehmet Kayabaş, “İlimizdeki TOKİ çok yakında 700 konutun  ihalesini yapacak. Çok yakında. Bunun dışında 365 konutumuzun geçen yıl kurası çekilmişti. Bunlarında bayram sonrası anahtarları teslim edilecek. Bir su bağlantısı yapılmamıştı. Belediye altyapıyı yaptı bitirdi. Önümüzdeki hafta ihalesi var. 15-20 gün içinde bir ama hayırlısı olsun diyelim emekli kardeşimize. 365 konutun sahibi olanların buradan bilgisi olsun. Bayram sonrası anahtarlarını teslim alacaklar. Hayırlarla sağlıkla otursunlar” diye konuştu.

KAYABAŞ: EMEKLİLERİMİZE FAYDA SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Başkan Mehmet Kayabaş, “Anahtarını alan emeklilerimiz mutlaka derneğimize uğrasınlar. Oranın doğalgaz problemi var. Isınma merkezi sistem. Şofben ve banyoda Doğalgaz kullanmaları lazım. Özel bir şirketle anlaşma yapıyoruz. İndirimli olacak. Piyasada 4 bin 5 bin civarında olanı biz 3 bine indireceğiz ve taksitli yapacağız. Buradan da emeklilerimize fayda sağlamaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

KAYABAŞ: PROMOSYONU BİN LİRAYA ÇIKARDIK

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği İl Başkanı Mehmet Kayabaş, “Özel bir bankaya mesaj gönderdim. Emeklilerimize her 3 yılda bir verilen promosyon vardı. 350 lira 400 lira arası. Biz bu mesaj gönderdiğimiz emeklilerimize bin liraya çıkardık. Kendileri arzu ederlerse istedikleri bankaya gidebilirler.  Bizim söylediğimiz bankaya giderlerse bin lira civarında promosyon alacaklardır. Emeklilerimiz için hayırlı olsun diyorum” dedi.