Kaymakam Şahin Bugün 3 Köy 2 Mezrayı Ziyaret Etti

Köy gezilerine devam eden Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin, Yeni asfaltı dökülen Akpınar köy yolunu ilçe Özel İdare Müdürü Selçuk Havuçgil ile birlikte inceledi.

Kaymakam Şahin Bugün 3 Köy 2 Mezrayı Ziyaret Etti

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde kaymakamlık görevini yürüten Abdullah Şahin, Karakoçan’ın 88 köyünü ziyaret ederek köy muhtarı ve köylülerin sorunlarını yerinde tespit etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda köy gezilerine devam eden Karakoçan’ın genç dinamik Kaymakamı Şahin bu hafta ilk olarak Yeni asfaltı dökülen Akpınar köy yolunu ilçe Özel idare müdürü Selçuk Havuçgil ile birlikte inceledi.

ŞAHİN: SOHBET EDİP İHTİYAÇLARINI YERİNDE TESPİT EDİP HİZMET EDİYORUZ

Karakoçan Kaymakamı Şahin yaptığı açıklamada, “Akpınar (Kaniyasipi) köyümüzün yolu ana yoldan bağlantılı 1.4km.  Köy yolu 1. kat asfaltlama 2020 yol yapım programı kapsamında yapılmakta. Bu konuda Sayın Elâzığ Valimize, İl Özel idaresi müdürlüğüne ve İl genel meclisi üyelerine çok teşekkür ederiz. Köylerimizin sorunlarını yerinde görüp tespit ederek nüfusa ve ihtiyaca göre öncelik sırasına göre 2021 yılı yatırım programına alıp hizmetlerimize devam ediyoruz. Bunun yanında Kaymakamlığımız olarak imkânlarımız neticesinde yapılacak olan acil zaruri işleri ivedilikle yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın anlayışı ve destekleri içinde çok teşekkür ederiz. Karakoçan ilçemiz Coğrafik olarak çok büyük bir ilçe 88 Köyü 9 mezrası bulunmakta. Köylerimizin yıpranan altyapı yolları ve ek içme suyu depo temizleme ve klorlama işleri program dâhilin de yapılmakta.  Kurum içinde işlerden fırsat buldukça tüm köylerimizi mezralarımızın çoğunu yerinde ziyaret ettik. Vatandaşlarımız ile sohbet edip ihtiyaçlarını yerinde tespit edip hizmet ediyoruz. Köylerimizde genellikle yaşlılarımız kalmakta bunların kaymakamlığa ulaşmaları bu pandemi döneminde çok zor, imkânları olamayanlar var. Bunları evlerinde ziyaret etmek, Coronaya karşı bilgilendirmek, pandemi sürecinde Temizlik maske ve mesafe kurallarını anlatmak devlet olarak görevimiz. Aile hekimlerimizin köylere uğrayıp mobil kapsamında yaşlı hastalarımıza hizmet vermeleri konusunda bilgilendiriyoruz” dedi.

ŞAHİN: HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Kaymakam Abdullah Şahin, “Karakoçan gurbetçileri ile de yoğun bir ilçemiz. Ziyaret ettiğimiz köylerde Avrupa ülkelerinde yaşayan Karakoçanlılar tatil dolayısı ile köylerinde bulunmakta, onlar ile sohbet edip tanışmak, köylerine olan özlemlerini sorunlarını dinliyoruz. Pilavtepe (Külikan ) Köyü merkeze 32 km uzaklıkta ziyaretimizde İngiltere Londra’da yaşayan köylüler bizi karşıladı. Her yaz köylerine geldiklerini ve köy içi yollarının araziden dolayı çok dar ve stabilize olduğunu bu konuda kendileri de yapılacak işlerde vatandaş olarak katkı sunacaklarını belirttiler. Vatandaşlarımızın duyarlılığı bizleri sevindirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Çan Köyü ilçe merkezine 36 km uzaklıkta ziyaretimizde yine muhtar ve gurbetçi köylüler ile sohbet ettik. Sorunlarını dinledik. Kuşbayırı (Kerboz) ilçe merkezine 38 km. uzaklıkta olan Kubatan mezrası, - Sarıhan (Musrum) 42 km. köyü ziyaretinden sonra ve yıllardır kimsenin uğramadığını sosyal medyada sitem eden mesaj yazan Aydın Gündoğdu adlı vatandaşımızın sitemi üzerine Doğançukur mezrasını ziyaret ettik. Mezramızda çoğunluğunun gurbetçi olduğu, kışın köylüler kalmamakta. Yaz aylarında 5- 6 ev kalmakta.  Sarıhan köyü muhtarımız ile Doğançukur mezramıza ait sorunları yerinde tespit ettik. Köy gezilerimizde her köyümüzün coğrafik yapısı ve ihtiyaçları çoğunlukla aynı özelikle köylerde yaşlılar bulunduğu için sorunlarını öncelik sırasına alıyoruz. Vatandaşlarımızın huzur ve rafahı için bizler devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız. Bu konuda Karakoçanlı vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137