"Kazanımlarımız Yabana Atılacak Kazanımlar Değil"

Toplu görüşme masasına yetkili sendika olarak oturan ve masada hükümetin sunduğu teklife onay vermesinin ardından eleştirilerin odağına oturan Memur Sen’in İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Ankara’daki görüşmelerin ardından Elazığ’a geldi ve atılan imzayla birlikte alınan kararı internet sitemizde değerlendirdi.

"Kazanımlarımız Yabana Atılacak Kazanımlar Değil"

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı Memur-Sen ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerdeydi

Karar alındı, imzalar atıldı ama alınan kararlar bir kesimi memnun etmedi. Karardan memnun olmayanlarda toplu görüşme masasına yetkili sendika olarak oturan Memur Sen’e yüklendi.

Toplu görüşmeleri Ankara’da takip eden Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Elazığ’a döndü ve zam oranını değerlendirdi.

“ÜÇ ALTERNATİFLİ SUNDUĞUMUZ TEKLİFE ÇOK UZAK”

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi “Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Jülide Sarıeroğlu hükümet tarafından verilecek olan zam oranını açıklamış ve maalesef kamu çalışanlarını biz memurları hayal kırıklığına uğratacak bir zam teklifi ile gelmişlerdi. 2019 yılı içinde yine % 3+3 gibi bir rakam ile adeta kamu çalışanlarımızı hiçe sayan bir teklif ile masaya almışlardı. Biz bunu masada bu teklife kapalıyız kartını kaldırarak bunun için müzakere bile etmeyeceğimizi söyleyerek, Memur Sen Genel Başkanımız ve heyetimiz bu şekilde bir tepki göstermişti. Daha sonra müzakereler devam etmiş ve biz de Elazığ’da, Elazığ Memur Sen il temsilciliği olarak Ankara’ya giderek bu sürece bizzat dahil olduk. Cumartesi günü Eğitim Bir Sen başkanlar kurulu, Pazar günü Memur Sen başkanlar kurulu yapılarak bu teklif ile ilgili görüşlerimiz alındı. Biz bu teklifin bizim üç alternatifli sunduğumuz teklife çok uzak olduğunu kesinlikle bunu kabul etmemiz gerektiğini savunarak, fikirlerimizi beyan ettik. Çünkü biz burada alanın ne düşündüğünü, alanın nabzını tansiyonunu ölçerek orada genel merkezimize ilettik” ifadelerini kullandı. 

Bahşi, hakem heyetine gidilse de, kararın değişmeyeceğini, Türkiye’yi kaosa sürüklemek için kararı kabul ettiklerini söyledi.

“MAALESEF BUGÜN MEMUR SEN, MEMURU SATTI”

Başkan Bahşi, eleştirilere de yanıt vererek, “Kamuoyunda şuan belki eleştiriler yapılıyor. Memur Sen bu milletin sendikası bu milletin değerleri ile oluşmuş bir sendika. Biz çalışanlarımızın hakkını sonuna kadar savunan bir sendikayız.  Toplu görüşme masasından toplu sözleşme masasından bu mangal da kül bırakmayan konfederasyonlar toplu görüşme masasına oturmuş. Sıfır kazanım ile kalkmıştır. Gelsinler bu yüzdelik orandan daha fazla kazanım elde etmişlerse ben bugün hemen istifa edeceğim. Maalesef bugün Memur Sen memuru sattı. Her hangi bir kazanım elde edilmedi gibi kamuoyonu yanlış etkileyerek açıklamalarda bulunuyorlar” dedi.

“DAHA İYİ BİR ŞARTLARDA DAHA İYİ MAAŞ İLE ÇALIŞILMASINI İSTİYORDUK”

İbrahim Bahşi, içlerine sinen bir sözleşme olmadığını söyleyerek “Biz memurlarımızın çifte bayram yapmasını istiyorduk. Bayram ikramiyesinin verilmesini istiyorduk. Daha iyi bir şartlarda daha iyi maaş ile çalışılmasını istiyorduk. Ülkenin şartları göz önünde. Biz bunu imzalamasak bile diğer kazanımlar heba olacaktı. Ama biz burada 258 yakın kazanım elde ettik. Her hizmet koluna kazanımlarımız var. Bunlar yabana atılacak kazanımlar değil” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137