29 Ağustos Pazar günü Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görev yapan 49 yaşındaki Emine Dikici yaşamını yitirirken, Fırat Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Aydın Dikici ile birlikte toplam 2 kişi ağır yaralanmıştı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ayrıntılı araştırma ve araç kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu, kazaya üçüncü bir aracın sebebiyet verdiğinin saptandığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada “Malatya Doğanşehir Kelhalil Mahallesinde 29 Ağustos 2021 tarihinde iki aracın çarpışması neticesinde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazasında Elazığ İlinde Hemşire olarak görev yapan Emine Dikici isimli şahıs vefat etmiş Elazığ Fırat Üniversitesinde Öğretim görevlisi olan eşi Aydın Dikici  ile Diğer araçta bulunan salih köklü ağır yaralanmıştır. İlk belirlemelere göre kaza sebep veren aracın Elazığ Fırat Üniversitesinde öğretim görevlisi olan eşi Aydın dikici’ ye ait olduğu değerlendirilse de Malatya İl Jandarma Komutanlığı ve Doğanşehir İlçe Jandarma ekipleri tarafından yapılan detaylı araştırma ve araç kamera kayıtlarının izlenilmesi sonucunda kazaya sebebiyet veren üçüncü bir aracın olduğu tespit edilerek şahıs ve araç yakalanmıştır. Kazaya sebebiyet veren araç sürücüsü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur” ifadeleri yer aldı.