Karayolları tarafından Keban-Elazığ arası 30 kilometrelik kısmına 3 ay önce yeni asfaltlamadan yapmasında dolayı yolda, seyir halinde ilerleyen araçların lastiklerine, fren balataları ile diskin arasına mıcır taşların sıkışmasından dolayı sürücülere zor anlar yaşattığı iddia edildi.

 Seyir halinde ilerleyen araçlar etraflarına ve karşı yönde ilerleyen araçlara, çakıl taşı ve mıcır fırlatması nedeniyle birçok aracın camında, far, ayna ve kaportasında maddi hasarlar oluşturdu.

ÖZDEMİR: BU YOLUN KARAYOLLARI TARAFINDAN SÜPÜRÜLMESİNİ İSTİYORUZ

 Keban-Elazığ arası yolcu taşımacılığı yapan, Keban 19 Nolu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Hasan Özdemir, “Keban-Elazığ D-260 Karayoluna uygulanan yeni asfaltlama hem tehlike saçıyor hem de araçlara ciddi zarar veriyor, Kooperatifimize bağlı 24 üye Minibüs ile taşımacılık yapan araçlarda Yeni asfaltlanan yolda ilerleyen araçların çakıl taşı ve mıcır fırlatmasından dolayı birçok aracımızda cam, far, ayna kırıkları ve kaportalarında hasarlar meydana geliyor. Karayolları yolumuzu yeni asfaltlama yaptı, Arabalarımız bundan dolayı çok büyük hasar aldı. Fren sistemleri mahvoldu, Kampanaları sökmek zorunda kalıyoruz, Benim aracımın camı kırıldı, Herkes bu durumdan şikâyetçi. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Araçlarımıza gelen zararların ne şekilde karşılanacağı bilinmiyor, Muhatap bulamıyoruz, herkes kendi zararını çekecek. Normalde bu tür yeni asfaltlamalarda birkaç hafta içinde yol normal hale geliyordu. Bu derece bir taş atma olayı olmuyordu. Ama ilk günde nasılsa şimdi de aynı. Hiçbir şekilde yolda bir oturma, bir düzelme yok. Aksine güneş vurdukça, yeni yağışlardan sonra daha da kötü hale geldi. Bu yolun karayolları tarafından süpürülmesini istiyoruz” dedi.

“YOL DÜZELENE KADAR ÇALIŞMAYACAĞIZ”

Karayolunu kullanan sürücülerde, yaşadıkları sorunları anlatarak, gerekli çalışmaların yapılmasını isteyerek, “Kırk yıldır toplu taşıma aracı kullanıyorum Keban, Elazığ arasında böyle bir asfalt hiç görmedim, Dün ön cam kırıldı, Bugün yan camımız kırıldı, Yarına Allah bilir neresi kırılacak, Kaporta aksamı kalmadı, Farlarımız kırıldı, Aynalarımız kırıldı. Böyle giderse yol düzelene kadar çalışmayacağız” ifadelerini kullandı.