Keban’da “Kan Bağışı Hayat Kurtarır” Kampanyası

Kızılay’ın Başlattığı “Kan Bağışı Hayat kurtarır” kampanyası kapsamında Keban’da 45 vatandaş Kızılay’a gönüllü kan verdi.

Keban’da “Kan Bağışı Hayat Kurtarır” Kampanyası

Kızılay Elazığ Kan bağışı Merkezi  ve Keban Kızılay Temsilciliği tarafından organize edilen ve Kızılay’ın başlattığı “Kan Bağışı Hayat kurtarır “ kampanyasına çerçevesinde  Fırat Üniversitesi Keban Meslek Yüksek okulu Öğrencileri ve  Keban HES İşletme Müdürlüğü Personelleri mobil kan bağışı otobüsünde Doktor kontrolünde yapılan testler sonucunda durumu ve sağlığı müsait olan vatandaşlardan kan alındı.

Kızılay Kan Merkezinde Dr. Umut Karadağ yaptığı açıklamada, “Kızılay, Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusu ile doğmuştur. Bugün burada Kızılay başlattığı “Kan Bağışı Hayat kurtarır “Kampanyasına kan vererek katılan ve destek olan 45 Kebanlı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi Dünyadaki Uygulamalar ve araştırmalar göstermektedir ki, en güvenli kan, gönüllü ve karşılık beklemeksizin, düzenli kan bağışçılarından elde edilmektedir. Milyonlarca insan hayatlarını tanımadığı bu gönüllü kan veren insanlara borçlu, kanlarını özgürce hiçbir karşılık beklemeksizin bağışlayan insanlara Kızılay adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137