Tarihte destandır Çanakkale

Düşmana mezardır Çanakkale

Türkün şerefidir bu Çanakkale

Kurşunların sevdası Çanakkale

Ateşe karşı imandır Çanakkale

Haçlıya ölümdür bu Çanakkale

Kınalı kuzuların yattığı yer Çanakkale

Seyit onbaşıların güçüdür Çanakkale

Yahya çavuşların savaşıdır Çanakkale

Türkün kaderini yazıldığı yer Çanakkale

Türk – İslam tarihi zaferlerle doludur.

Malazgirt zaferinden İstanbul’un Fethine, Kanije Destanından Silistreye, Plevneye bir çok destan yazmış bir milletin torunlarıyız biz.

20 Yüzyılda girdiğimizde Büyük Osmanlı İmparatorluğu artık eski gücünden uzaklaşmış ve yavaş yavaş küçülmekte elindeki kalan toprakları korumak için savaşmaktadır.

Ülke yıllar süren savaşlar sonrası bir çok vatan evladını toprağa vermiş ülkede neredeyse savaşacak erkek kalmayacak duruma gelmiştir.

Ülke bu durumdayken girilen Birinci Dünya Savaşı sonra İtilaf Devletlerine karşı bir çok cephede savaşarak büyük kahramanlıklar ile mücadele etmiştir.

Bu savaşlar sırasında bir destan vardır ki Çanakkale Destanıdır Adı.

250 bin Vatan evladının şehit olduğu Çanakkale bir kahramanlık destanı olarak Türk ve Dünya Tarihine Altın Harflerle yazılmıştır.

Tümen Komutanı Mustafa Kemal emrinde bulunan 57.Alay’a şu emri verir: “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir.”

İşte bu olay sonrası şehadet şerbetini için 57. Alaydan Uğruna şarkılar yazılan savaşa gelen Lise çağındaki 15 lilerden, Allah ve Vatan Uğruna Kurban Olmaya Gelen Yozgatlı Kınalı Kuzu Hasan’a, İngiliz Donanmasını Bozguna Uğratan Nusrat Mayın Gemisine ve 275 Kilogramlık top mermisini tek başına sırtına alarak düşmanın donanmasının ilerleyişini durduran Seyit Onbaşıya bir çok kahramanlık mucizesi yaşanmış ve düşmanlarımıza geçit verilmemiştir.