Kemal Kılıçdaroğlu, Turan Gazetesi Sahibi Turan Turan’la Buluştu

Elazığ’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ticaret Lisesi’nde okuduğu yıllarda yazdığı şiirin Turan Gazetesi’nde yayınlandığı Turan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Turan Turan’ı ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Turan Gazetesi Sahibi Turan Turan’la Buluştu

Elazığ’daki depremin ardından bölgedeki temaslarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ticaret Lisesinde okuduğu yıllarda yazdığı şiirin Turan Gazetesi’nde yayınlandığı Turan Gazetesi sahibi hemşehrimiz Turan Turanı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanını evlerinde ağırlayan Turan ailesi, Kılıçdaroğlu ile bir süre sohbet etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğluna, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ile İl Başkanı Zeki Kaplan’da eşlik etti.

KILIÇDAROĞLU: SİNEMAYI ELAZIĞ’DA GÖRDÜM

Öğrenciliğim ticaret lisesinde okuduğum yıllarda burada geçti diyen Kılıçdaroğlu, “Öğrenciliğim Ticaret Lisesi’nde okuduğum yıllar burada geçti. Dolayısıyla Elazığ’ın benim dünyamda ayrı bir yeri var. Burada deprem yaşandığı için gerçekten geldim ziyaret ediyorum. Bütün Elazığlıların acılarını paylaşıyorum. Vefat edenler var. Allah rahmet eylesin diyorum. Elazığ, Ticaret Lisesi’nde okurken sinemayı burada büyük ölçüde gördüm, tanık oldum. Çünkü daha önce okuduğum yerlerde sinema yoktu, doğru dürüst elektrik bile yoktu. Elazığ o açıdan bu bölgenin en gelişmiş illerinden birisiydi. Ticaret Lisesi’ne kaydımı yaptırdığımda böyle bir lise olduğunun farkında değildim. Ticaret Lisesi’nde okuduğum için son derece memnunum. Başarılı bir öğrenciydim. Öğretmenlerimle olan ilişkim çok iyiydi. Onlar bizi çok iyi yetiştirdiler. O dönemin öğretmenleriyle ilişkimi halen daha sürdürüyorum. Elazığ’ın benim açımdan böyle bir özelliği var. Turan Gazetesi’ni, Gölcük Sineması’nı, Renk Sineması’nı, Aile Sineması’nı gayret iyi biliyorum. O yıllarda tabi sinema tek eğlence merkeziydi. Dolayısıyla bizlerde paramız oldukça sinemaya giderdik. Tabi o yıllarda genciz. Her gencin şiir yazma bir dünyası var. Bende şiirlerimi yazardım. Turan Gazetesi’ne getirirdim. Turan Gazetesi’ne önce biraz utanarak biraz sıkılarak ‘acaba benim şiirim yayınlanır mı’ diye bekliyordum. Gazete cama asılırdı. Ben oradan geçerdim, şiirimin yayınlandığını görünce sevinirdim, hemen bir Turan Gazetesi alırdım” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: . TURAN GAZETESİ TABİ BÖLGENİN EN TUTARLI VE CİDDİ GAZETELERİNDEN BİRİSİYDİ

O yıllarda bir lise öğrencisinin şiirlerinin yayınlayan bir gazetenin benim dünyamda ayrı bir yeri var diyen Kılıçdaroğlu, “O yıllarda bir lise öğrencisinin şiirlerini yayınlayan bir gazetenin benim dünyamda ayrı bir yeri var. Çünkü bir lise öğrencisinin yazdığı bir şiirin bir gazetede yayınlanması kadar benim açımdan ayrıcalıklı bir şey yok. Ya yazdığım şiirler fena değildi. Ki oraya belli aralıklarla başkaları da şiir yazıyorlardı, gönderiyorlardı. Turan Gazetesi tabi bölgenin en tutarlı ve ciddi gazetelerinden birisiydi. Haber açısından da, içerik açısından da dolu bir gazeteydi. Yani bölgenin entelektüel yapısını yansıtan bir gazeteydi. Elazığ tabi Türk Sanat Müziği’nin çok iyi olduğu bir kenttir. Elazığ’ın ayrıca bir müziği var. Klarnet ustaları Elazığ’dan çıkar. Bu bölgeden çıkar. Dolayısıyla Elazığ’ın kültüründen büyük ölçüde yararlandım, edindim. O benim dünyamın bir köşesinde duruyor. Daha sonraki yıllarda yine şiir okudum ama şiir yazmak gibi bir zamanım yok. Çünkü şiir yazmak için biraz düşünmek gerekiyor. Zaman gerekiyor. Nişanlıyken eşime yazdım. O halen saklar. İş dünyamızı yansıtan şiirlerimiz hepimizin var tabi” şeklinde konuştu.

TURAN: BENİ ZİYARET ETMESİ BENİ ÇOK ONURLANDIRDI

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti beni çok mutlu etti diyen Turan Gazetesi sahibi Turan Turan’da, “CHP başkanının böyle gelip beni ziyaret etmesi beni çok onurlandırdı. Bana dünyaları verseler bu kadar sevinmezdim. Onun için hem milletvekilimiz hem başkanıma sonsuz başarılar diliyorum. İnşallah daha büyük yerlere gelirler” dedi.

Turan Gazetesi sahibi Murat Turan’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137