Elazığ’da tekerlekli sandalyeye oturamayacak duruma gelen 36 yaşındaki spastik engelli Yavuz Şen, 4 yıl evden çıkamayınca kendisinin çizip, yaptırdığı akülü yatak projesi ile özgürlüğüne kavuştu. 
Elazığ’da 5 kardeşli Şen ailesinin en küçüğü olan Yavuz Şen, doğumda beynine oksijen gitmediği için spastik engelli kaldı. Önceleri tekerlekli sandalye ile dışarı çıkabilen Şen, engelinin ilerlemesi ile artık sandalyeye de oturamamaya başladı. Yaklaşık 4 yıl boyunca evden çıkamayan Şen, kendisi için akülü yatak projesi çizdi. Engelli oto tamirci bir arkadaşından yardım alan Şen, çizdiği projesini yaptırarak özgürlüğüne kavuştu. Şen, artık akülü aracını yüz üstü yatarak rahat kullanabiliyor.



Hiç okula gidemedi ama 13 yıldır bilgisayar kullanıyor
Doğum sırasında beynine oksijen gitmediği için engelli kaldığını belirten Yavuz Şen, “Böyle yaşamaya devam ediyorum. Hiç okula gitme şansım olmadı ama hayat mücadelesi devam ediyor. Bizde hayata tutunmaya devam ediyoruz. Okula gitmediğimiz için fazla eğitim imkanımız olmadı ama 13 yıldır bilgisayar kullanıyorum. İlk kullandığım dönemlerde engelli sitelerine takılırdım. Oralarda bir çok arkadaş edindim” dedi.



"Defalarca çizdim, sonunda bir tasarımda karar verdim" 
Yaklaşık 4 sene dışarı çıkamadığını belirten dile getiren Şen, “Daha önceden tekerlekli sandalyede oturabildiğim dönemlerde arada dışarı çıkabiliyordum. Bizim durumumuzda olan kişilerin hastalıkları her geçen gün ilerlediği için daha sonraları sandalyede oturamadım. Bunun sonucu kendime ait bir tekerlekli sandalye aramaya başladım. İnternet sitelerini didik didik ettim ve medikal şirketlerini araştırdım. Bana göre bir tekerlekli sandalye bulamadım. Bunun üzerine kendi aracımı kendim çizmeye karar verdim. Bu sırada kaza sonucu engelli olan oto tamircisi Nurullah Baytekin ile tanıştım. O bana ‘sen projeni çiz, biz bir bakalım düşünelim’ dedi. Bende kullanılan tekerlekli sandalyelerin sistemini araştırdım. Kendimle ilgili bir tasarım yapmaya başladım. Çizdim, bozdum ve defalarca çizdim. Sonuçta bir tasarımda karar verdim. Ankara’daki ağabeye gönderdim. Nurullah Baytekin projeme baktığında uygun olduğunu söyledi. Kendi imkanları ve çevresiyle tasarladığı aracı bana yaptırıp gönderdi. Ben şu an rahatlıkla dışarı çıkabiliyorum” diye konuştu.