Elazığ Belediyesi Kent Konseyi’nin olağan genel kurulu Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Tek Listeyle gidilen olağan genel kurulda mevcut başkan Murat Ergen,2 yıllığına yeniden başkan seçilirken; 8 kişiden oluşan yürütme kurulu da belirlendi.

KARINCA: ÖN PLANDA ÇIKAN ÖNCÜLÜĞÜ OLMASI GEREKİYOR

Elazığ Belediye Başkan Vekili  Adnan Karınca, “Kent Konseyi kentin vizyonunun geliştirilmesi, kentin hakkının, hukukunun korunması, şeffaf olma, saydam olma, hesap verebilen, hesap sorabilme ilkesini ön planda çıkan öncülüğü olması gerekiyor. Bu vesileyle herkese teşriflerinizden dolayı hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

ERGEN: GELİŞTİRMEK İÇİN DE ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERELİM

Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, “Son 1 yıl çok ciddi çalışmalar yapamadık. Tabi onun bir takım özel nedenleri de var. Ama hem iki seçimin aynı anda arka arkaya gelmesi ve gündemin çok yoğun şekilde siyasete dönmesi bizi biraz bundan alı koydu. Bunun dışında da bir takım sebeplerden dolayı biz son yıl çok iyi çalıştığımızı açıkçası bende iddia edemem. Biraz daha rölantiyi düşürdük. Ama inanın ki Kent Konseylerinin belediyelerle ortak çalışma zorunluluğu n belediyelere bağlı kurulan ve belediyenin çağrısıyla kurulan bir sivil toplum örgütü olması hasebiyle biz en azından kanunun ve yönetmeliğin bize verdiği yetkiler çerçevesinde elimizden gelen çabayı göstermeye gayret ettik. Bu anlamda çalışmalarımızı yaptık. Tabi bir takım eleştirilerde doğal olarak geliyor. Neler yapıldı acaba diye, niye Kent Konseyi çok aktif çalışmadı Elazığ’da diye duydum. Arkadaşlarımızdan, zaman zaman sosyal medya ve basından. Bir kısmına hak da veriyorum. Bir kısmı da ok acımasız gelmişti bana işin aslına bakarsanız. Ben mesela Kent Konseyi Başkanı olarak şunu net bir şekilde ifade ediyorum; ben Elazığ’dan bir sanayi şehri çıkacağına hiç inanmadım, halen daha da inanmıyorum. Ama Elazığ’ın iyi bir turizm kenti olacağına inanıyorum. Elazığ’dan modern tarımla çok iyi bir tarım kenti olacağına gerçekten inanıyorum. BU şu demek değildir. Elazığ’da sanayi hiç olmasın demiyorum. Elazığ’da sanayide olsun ama gidebildiği yere kadar gitsin. Geliştirmek için de elimizden gelen çabayı gösterelim” şeklinde konuştu.

ERGEN: 2 YILLIĞINA YETKİ İSTİYORUM

Murat Ergen, “Ama biz sanayi kendi olacağız diye boşa kürek çekerken organik tarımı bir tarafa bırakırsak, aromatik tarımı bir tarafa bırakırsak, Harput’u, Keban’ı, Palu’yu unutursak onların tanıtımı noktasında eksik yanlar bırakırsak bu şehrin zafiyeti devam eder. Bazen arkadaşlarıma da hep soruyorum; ‘Elazığ’ın neyi meşhur’ diye soruyorum bazen kendi kendime. Çevre illerden örnek vereceğim; Malatya neyiyle meşhur? Kayısı. İşte Erzincan, tulum peyniri. Amasya, elma, Gaziantep, yelek, Şanlıurfa Balıklı Göl. Hiç sordunuz mu Elazığ neyiyle meşhur? İnanın ki ben bilmiyorum. Orcik diyoruz, benzer ürünler Gümüşhane’de de yapılıyor. İçlik köfte diyoruz, benzer ürünler Hatay’da, Antep’te de yapılıyor. Üzüm diyoruz, Erzincan üzümü bizden önce patentledi. Demek ki Elazığ’a bir vizyon çizmek lazım. Kent Konseyi’nin, valiliğimizin, ticaret odamızın, esnaf odalarımızın, kamu kurum kuruluşlarımızın olarak Elazığ’a bir harita çizmek zorundayız. Ben özellikle bu proje için önümüzdeki dönemde tekrar sizlerden 2 yıllığına yetki istiyorum. Eğer sizler uygun görürseniz, bizi Kent Konseyi başkanı olarak tekrar seçerseniz benim ilk yapacağım, üzerinde duracağım ve gerçekten Elazığ’ın önüne bir harita koyabilecek bir projeyi hayata geçirmek benim en büyük hayalim” dedi.

KOCA: BUNLARI TARTIŞMAK, BUNLARI MASAYA YATIRMAK LAZIM

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, “Her geçen gün biraz daha geriye giden bir şehir. Her geçen gün komşu ili olan Malatya’yı geçtik Bingöl’e ve Avrupa kendi olma hürriyetini kazanmaya namzet olan bir Tunceli’ye özenen bir kent olduğumuzu kimse inkar edemez. Bir basın mensubu olarak, bir gazeteci olarak Elazığ’da Kent Konseyi’nin varlığından asla haberdar olmadık. Sadece Kent Konseyi olarak bizlere gönderilen basın bültenlerinden ve yapmış olduğu çalışmaları metin olarak göndermelerinden böyle bir konseyin olduğunu bildik, farkına vardık. Bugüne kadre bu kurulan komisyonlar, Elazığ’a ne katma değer sundular, bu komisyonlar Türkiye genelinde 46. Sıraya gelen Elazığ’ın eğitimine ne tür bir katkısı oldu, bu komisyonlar başkanımın bahsettiği uyuşturucuyla mücadele komisyonu bugün bu komisyonlar ilkokul sıralarına kadar inen ve torbacıların cirit attığı okul kenarlarındaki bu uyuşturucu tacirleriyle ne kadar mücadele ettiler? Bunları tartışmak, bunları masaya yatırmak lazım” ifadelerine yer verdi.

KOCA: ALIN SİZE TURİZMDE ÇOK GÜZEL BİR ATILIM

Başkan Koca, “Hakikatten Kent Konseyini biz önemsiyoruz. Bugün Elazığ turizm kenti olduğumuzu her oturduğumuz yerde söylüyoruz ama başkanın dediği gibi bir orciğimizin patentini bile alarak turizme katkı sağlayamamışsak bunun veballerinden bir tanesi de kimse kusura bakmasın ama Kent Konseyidir. Bugün elimizde hiçbir vilayete nasip olmayan dağıyla, suyuyla bir Hazarbaba dağımız ve Sivrice’de hazar Gölümüz var. Hazar Gölümüzde bir batık kentimiz var ve bu batık kentinin haricinde bizim defaten basın yoluyla idarecilerimize ve bürokrasimize öneri olarak sunduğumuz Hazargölü’nü gelin de Türkiye’de şu an sadece 6 vilayette olan suyun altındaki basınç odalarını kuralım, bu basınç odaları kurulduğu zaman hem Sivrice dahil olmak üzere hem Elazığ’ın turizmi gelişecek hem de Elazığ’ın ekonomisi gelişecek ve bu basınç odaları aracılığıyla araştırırsanız göreceksiniz; 29 tane şekerinden pansiyonuna kadar 29 tane hastalığın tedavisi sağlanarak alternatif tıppın gelişmesine katkı sunulacaktır. İlle de turimzle de gelişmek istiyorsak alın size turizmde çok güzel bir atılım. Bunu yapalım” diye kaydetti.

HABER: SITKI TAŞEL